< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1760 • 0509    VERRAAD OP AMBRAUX


Als een sprinkhanenplaag zijn miljoenen galaxers het kleine melkwegstelsel Hirdobaan binnengevallen, dat op een afstand van 118 miljoen lichtjaar van de Melkweg ligt. Hun enige doel: ze willen inprentgoederen, willen de 'magie van de Hamamesch' opnieuw voelen.

De inprentoutlaws werd door een tot nu toe ondoorzichtig plan van de visachtige Hamamesch naar Hirdobaan gelokt: eerst maakten de handelaren hen verslaafd aan de mysterieuze goederen en toen hadden ze de boodschap, dat ze in hun eigen melkwegstelsel meer van die magie konden krijgen.

Toen de BASIS in de zomer van 1220 nieuwe galactische tijd onder leiding van Perry Rhodan in de buurt van het kleine melkwegstelsel aankomt, worden ook Rhodan en zijn vrienden met deze ongewone situatie geconfronteerd. Ze komen het een en ander met betrekking tot de machtsbasis van de Hamamesch te weten en ook over hun tegenstanders, de Crypers. Bij de BASIS verzamelen zich honderden galactische ruimteschepen.

De situatie in Hirdobaan wordt gecompliceerd door de slagvaardige oorlogsschepen van de galaxers, die op eigen initiatief op onderzoek uitgaan in deze ruimtesector. Daarbij horen ook eenheden van de Unithers, die bij een ruimtegevecht met de Fermyyds, de ordebewakers in dit kleine melkwegstelsel, worden vernietigd. Ondertussen bevindt Atlan zich bij de Crypers - en hij wordt geconfronteerd met het verraad op Ambraux ...


De ruziënde Crypers te verenigen - schijnt een taak te zijn, die vele eeuwen in beslag neemt. Maar om de miljoenen galaxers te kunnen helpen, moeten Atlan en Tekener naar bondgenoten op zoek. Ze vliegen naar de vergaderplaneet van de rebellen...


Oorspronkelijke titel: Verrat auf Ambraux

Auteur: H. G. Francis

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: Atlan bij de Crypers – hij stoot op het geheim van de CHASCH.


Locatie en tijdsruimte: Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Atlan - De Arkonide stoot door in het labyrint van de CHASCH. Ronald Tekener - De smiler leert een Crypers-wapen kennen op een ongewone manier. Coram-Till - De aanvoerder van de Ambraux-Crypers wordt slachtoffer van een intrige. Erno-Regor - Een mysterieuze Crypers-commandant. Lecce-In - Een CHASCH-duiker uit het volk van de Origaner.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende