Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1750 - 1799


26e cyclus:

DE HAMAMESH


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1759 • 0508    DE OUTLAWS VAN UNITH


Hoofdpersonen: Stomal Zystaan, Ko-Yoo-Temm, Lissner, Tallmurr, Grozzer.


Als een zwerm sprinkhanen zijn miljoenen galaxers de kleine galaxie Hirdobaan binnengevallen, die ongeveer 118 miljoen lichtjaar van de Melkweg af ligt. Hun enige doel: ze willen inprentartikelen kopen, de 'betovering van de Hamamesch' weer voelen.

De inprentoutlaws werden door een lang duister gebleven plan van de visachtige Hamamesch naar Hirdobaan gelokt: eerst maakten de handelaren hen verslaafd met behulp van geheimzinnige waren, daarna zeiden ze dat ze in hun thuiswereld meer van deze 'betoverende' goederen konden krijgen.

Toen de BASIS zomer 1220 Nieuwe Galactische Tijdrekening onder bevel van Perry Rhodan voor de kleine galaxie aankwam, maakten ook Rhodan en zijn vrienden kennis met deze ongewone situatie. Ze vernamen enkele achtergronden over de machtsverdeling bij de Hamamesch en over hun tegenstanders, de Crypers. Bij de BASIS verzamelen zich honderden galactische ruimteschepen.

De situatie in Hirdobaan wordt ingewikkeld als gevechtsklare eenheden van de inprentoutlaws op eigen kracht de galaxie gaan doorzoeken. Tot deze eenheden behoren een sterke Akoonse vloot, en ook de outlaws van Unith ...


Met een vernietigende aanval hebben de Fermyyds bewezen, dat ze niet ten onrechte worden gevreesd als de bewakingstroepen van Hirdobaan. Maar welk geheim steekt er achter de eigenaardige kubussen, die aan de Akonen zijn uitgedeeld?


In de volgende Perry Rhodan-aflevering wisselt de plaats van handeling naar Atlan en Ronald Tekener, die nog steeds bij de Crypers zijn.


Oorspronkelijke titel: Die Outlaws von Unith

Auteur: Hubert Haensel

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Bakuk