Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1750 - 1799


26e cyclus:

DE HAMAMESH


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1758 • 0507    DE MACHINEMENS


Hoofdpersonen: Teaser Kroom, Stomal Zystaan, Gyrengo, Scherckel, Grozzer, Rhiad Hergel.


Als een sprinkhanenplaag zijn miljoenen galaxers het kleine melkwegstelsel Hirdobaan binnengevallen, dat op een afstand van 118 miljoen lichtjaar van de Melkweg ligt. Hun enige doel: ze willen inprentgoederen, willen de 'magie van de Hamamesch' opnieuw voelen.

De inprentoutlaws werd door een tot nu toe ondoorzichtig plan van de visachtige Hamamesch naar Hirdobaan gelokt: eerst maakten de handelaren ze verslaafd aan de mysterieuze goederen en toen hadden ze de boodschap, dat men in hun eigen melkwegstelsel meer van die magie kon krijgen.

Toen de BASIS in de zomer van 1220 Nieuwe Galactische Tijd onder leiding van Perry Rhodan in de buurt van het kleine melkwegstelsel aankomt, worden ook Rhodan en zijn vrienden met deze ongewone situatie geconfronteerd. Ze komen het een en ander met betrekking tot de machtsbasis van de Hamamesch te weten en ook over hun tegenstanders, de Crypers. Bij de BASIS verzamelen zich honderden galactische ruimteschepen.

De situatie in Hirdobaan wordt gecompliceerd door de slagvaardige oorlogsschepen van de galaxers, die op eigen initiatief op onderzoek gaan in deze ruimtesector. Bij één van die groepen hoort ook de machinemens ...


De Akoonse vloot had al contact met een groep Unithers, die ook naar Hirdobaan is gekomen.


Oorspronkelijke titel: Der Maschinenmensch

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn