Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1750 - 1799


26e cyclus:

DE HAMAMESH


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1757 • 0506    EINDSTATION: DE DOOD


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Cyrus Morgan, Stephan Origer, Cyrn Dow, Michael Rhodan.


Het plan van de Hamamesch heeft goed gewerkt: eerst baarden deze visachtige wezens uit de verre galaxie Hirdobaan in de Melkweg groot opzien met hun mysterieuze goederen die iedereen in hun ban brachten.

Toen miljarden denkende wezens verslaafd waren geraakt aan de 'betovering van de Hamamesch' braken deze hun bazaars af en verdwenen. Wel lieten ze een boodschap achter: 'Als jullie meer goederen van ons willen, kom dan naar Hirdobaan - daar is genoeg voor iedereen.'

Miljoenen galaxers verlaten de Melkweg en vertrekken met grote aantallen schepen naar Hirdobaan - meer dan 118 miljoen lichtjaar ver. Ze zoeken de zogenaamde inprentgoederen, ze willen de 'betovering van de Hamamesch 'opnieuw beleven - koste wat kost.

Dat is de situatie in de zomer van 1220 van de Nieuwe Galactische Tijdrekening, wat overeenkomt met het jaar 1251 Pen in de jaartelling van de volkeren van Hirdobaan, als de BASIS met Perry

Rhodan als commandant bij de kleine galaxie aankomt. Terwijl Atlan en Ronald Tekener contacten leggen met de Crypers, de rebellen van Hirdobaan, gaan de inprentverslaafden op zoek naar inprentgoederen.

Veel Hamamesch begrijpen snel de betekenis van de BASIS en Perry Rhodan krijgt een nieuwe eretitel: Meester van de Melkweg.

Talrijke inprentoutlaws komen naar hem toe en de Terraan is bang voor hun lot, voor eindstation: de dood ...


Door het ontcijferen van een oude datadrager hebben de galaxers ontdekt, dat de Hamamesch al eerder succes hebben gehad met hun inprentgoederen. Intussen zitten niet alle inprentoutlaws stil. Een deel van hen bereikt op eigen wijze een heel bepaald doel.


Originele titel: Endstation Tod

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown