< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1757 • 0506    EINDSTATION: DE DOOD


Het plan van de Hamamesch heeft goed gewerkt: eerst baarden deze visachtige wezens uit de verre galaxie Hirdobaan in de Melkweg groot opzien met hun mysterieuze goederen die iedereen in hun ban brachten.

Toen miljarden denkende wezens verslaafd waren geraakt aan de 'betovering van de Hamamesch' braken deze hun bazaars af en verdwenen. Wel lieten ze een boodschap achter: 'Als jullie meer goederen van ons willen, kom dan naar Hirdobaan - daar is genoeg voor iedereen.'

Miljoenen galaxers verlaten de Melkweg en vertrekken met grote aantallen schepen naar Hirdobaan - meer dan 118 miljoen lichtjaar ver. Ze zoeken de zogenaamde inprentgoederen, ze willen de 'betovering van de Hamamesch 'opnieuw beleven - koste wat kost.

Dat is de situatie in de zomer van 1220 van de nieuwe galactische tijdrekening, wat overeenkomt met het jaar 1251 Pen in de jaartelling van de volkeren van Hirdobaan, als de BASIS met Perry

Rhodan als commandant bij de kleine galaxie aankomt. Terwijl Atlan en Ronald Tekener contacten leggen met de Crypers, de rebellen van Hirdobaan, gaan de inprentverslaafden op zoek naar inprentgoederen.

Veel Hamamesch begrijpen snel de betekenis van de BASIS en Perry Rhodan krijgt een nieuwe eretitel: Meester van de Melkweg.

Talrijke inprentoutlaws komen naar hem toe en de Terraan is bang voor hun lot, voor eindstation: de dood ...


Door het ontcijferen van een oude datadrager hebben de galaxers ontdekt, dat de Hamamesch al eerder succes hebben gehad met hun inprentgoederen. Intussen zitten niet alle inprentoutlaws stil. Een deel van hen bereikt op eigen wijze een heel bepaald doel.


Oorspronkelijke titel: Endstation Tod

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: ze ontcijferen oude data – het spoor voert naar Aquonia.


Locatie en tijdsruimte: Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De onsterfelijke Terraan wordt met een raadsel van het verleden geconfronteerd. Cyrus Morgan - De chef-wetenschapper presenteert een sensatie. Stephan Origer - Een imprint-outlaw commandeert een vloot van 386 schepen. Cym Dow - Een voormalige Hanze-specialist met ondoorgrondelijk geheimen. Michael Rhodan - Hij vermoedt een ramp.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende