Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1750 - 1799


26e cyclus:

DE HAMAMESH


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1756 • 0505    MEESTER VAN DE MELKWEG


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Joseph Broussard jr., Adrom Cereas, Gucky, Landra Aumedek.


Het plan van de visachtige Hamamesch was een doorslaggevend succes: eerst baarden de handelaren uit het ververwijderde melkwegstelsel Hirdobaan in de Melkweg met hun mysterieuze goederen, die op elk levend wezen een enorme aantrekkingskracht hebben, het nodige opzien.

Toen er al miljarden goederen waren verkocht en miljarden intelligente wezens verslaafd waren geraakt aan de 'magie van de Hamamesch', demonteerden ze hun bazaars en vertrokken. Ze lieten een boodschap achter: 'Als jullie meer van dit soort dingen willen hebben, kom dan naar Hirdobaan - daar is genoeg voor jullie allemaal.' Miljoenen galaxers verlaten daarna de Melkweg en vertrekken met grote vloten naar Hirdobaan - dat op een afstand van ruim 118 miljoen lichtjaar van de Melkweg ligt. Ze wilden de zogenaamde inprentgoederen bemachtigen en hernieuwd kennis maken met de allang vervlogen 'magie van de Hamamesch' - ongeacht wat de kosten zijn.

Dat is de situatie in de zomer van 1220 NGT, wat gelijk staat aan het jaar 1251 Pen volgens de jaartelling van de Hirdobaan-volkeren. Dan komt de BASIS onder bevel van Perry Rhodan in het kleine melkwegstelsel aan. Atlan en Ronald Tekener komen in contact met de Crypers, de rebellen van Hirdobaan, terwijl de inprentverslaafden op zoek zijn naar de goederen.

Al vrij snel realiseren de Hamamesch zich de betekenis van de BASIS - en Perry Rhodan krijgt een nieuwe eretitel: hij staat vanaf nu te boek als de Meester van de Melkweg ...


Onder de Terranen, die als inprentoutlaws naar het melkwegstelsel Hirdobaan zijn gekomen, is ook een jongeman, die een verschrikkelijk geheim bij zich draagt. Op hem en zijn begeleiders wacht slechts één eindstation - de dood.


Oorspronkelijke titel: Herr der Milchstraße

Auteur: H.G. Francis

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn