< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1756 • 0505    MEESTER VAN DE MELKWEG


Het plan van de visachtige Hamamesch was een doorslaggevend succes: eerst baarden de handelaren uit het ververwijderde melkwegstelsel Hirdobaan in de Melkweg met hun mysterieuze goederen, die op elk levend wezen een enorme aantrekkingskracht hebben, het nodige opzien.

Toen er al miljarden goederen waren verkocht en miljarden intelligente wezens verslaafd waren geraakt aan de 'magie van de Hamamesch', demonteerden ze hun bazaars en vertrokken. Ze lieten een boodschap achter: 'Als jullie meer van dit soort dingen willen hebben, kom dan naar Hirdobaan - daar is genoeg voor jullie allemaal.' Miljoenen galaxers verlaten daarna de Melkweg en vertrekken met grote vloten naar Hirdobaan - dat op een afstand van ruim 118 miljoen lichtjaar van de Melkweg ligt. Ze wilden de zogenaamde inprentgoederen bemachtigen en hernieuwd kennis maken met de allang vervlogen 'magie van de Hamamesch' - ongeacht wat de kosten zijn.

Dat is de situatie in de zomer van 1220 NGT, wat gelijk staat aan het jaar 1251 Pen volgens de jaartelling van de Hirdobaan-volkeren. Dan komt de BASIS onder bevel van Perry Rhodan in het kleine melkwegstelsel aan. Atlan en Ronald Tekener komen in contact met de Crypers, de rebellen van Hirdobaan, terwijl de inprentverslaafden op zoek zijn naar de goederen.

Al vrij snel realiseren de Hamamesch zich de betekenis van de BASIS - en Perry Rhodan krijgt een nieuwe eretitel: hij staat vanaf nu te boek als de meester van de Melkweg ...


Onder de Terranen, die als inprentoutlaws naar het melkwegstelsel Hirdobaan zijn gekomen, is ook een jongeman, die een verschrikkelijk geheim bij zich draagt. Op hem en zijn begeleiders wacht slechts één eindstation - de dood.


Oorspronkelijke titel: Herr der Milchstraße

Auteur: H. G. Francis

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: onderweg in de Mereosch-octant – de beausoleils in actie.


Locatie en tijdsruimte: Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De Terraan komt onvoorzien in de rol van heer over de Melkweg. Joseph Broussard jr. - De Beausoleil verkent met muisbever-hulp een Hamamesch-planeet. Adrom Cereas - De handelsvorst van het Mereosch-octant houdt van kwaadaardige machtsstrijd. Gucky - De Ilt in zijn element. Landra Aumedek - Een intrigante prinses.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende