Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1750 - 1799


26e cyclus:

DE HAMAMESH


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1755 • 0504    DE VORSTIN EN DE OUTLAW


Hoofdpersonen: Rani van Buragar, Esker Harror, Harold Nyman, Razano Omre, Fyrtedex.


Het plan van de Hamamesch, visachtige wezens uit de verre galaxie Hirdobaan, is even eenvoudig als effectief: eerst baren deze handelaren groot opzien in de Melkweg met hun geheimzinnige goederen waarvan iedereen in de ban raakt. Als miljarden weldenkende wezens regelrecht verslaafd zijn geworden aan de 'betovering van de Hamamesch', demonteren dezen hun bazaars en verdwijnen. Ze hebben wel een boodschap achtergelaten: 'Als jullie meer goederen willen, kom dan naar Hirdobaan - daar is er genoeg voor iedereen.'

Miljoenen galaxers verlaten de Melkweg, een grote vloot vertrekt naar Hirdobaan - meer dan 118 miljoen lichtjaar ver. Ze willen tot elke prijs in bezit komen van de zogenaamde inprentgoederen die hun de 'betovering van de Hamamesch' opnieuw zal laten voelen.

Dat is de situatie in de zomer van het jaar 1220 van de Nieuwe Galactische Tijdrekening, wat overeenkomt met het jaar 1251 Pen in de jaartelling van de volkeren van Hirdobaan, als de BASIS onder leiding van Perry Rhodan aan de rand van de kleine galaxie verschijnt. Terwijl Atlan en Ronald Tekener contact opnemen met de Crypers, de rebellen van Hirdobaan, zijn anderen op zoek naar inprentgoederen.

Twee van hen, Esker Harror en Harold Nyman, hadden ervoor gezorgd dat de bazaar KOROMBACH in het Sol-stelsel werd gebouwd, en nu spelen ze een grote rol bij de ontmoeting van de vorstin en de outlaw ...


Voor Perry Rhodan en zijn galaxers aan boord van de BASIS is de toestand in Hirdobaan zeer verwarrend; hij probeert het initiatief te nemen.


Originele titel: Die Fürstin und der Outlaw

Auteur: Peter Griese

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown