< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1755 • 0504    DE VORSTIN EN DE OUTLAW


Het plan van de Hamamesch, visachtige wezens uit de verre galaxie Hirdobaan, is even eenvoudig als effectief: eerst baren deze handelaren groot opzien in de Melkweg met hun geheimzinnige goederen waarvan iedereen in de ban raakt. Als miljarden weldenkende wezens regelrecht verslaafd zijn geworden aan de 'betovering van de Hamamesch', demonteren dezen hun bazaars en verdwijnen. Ze hebben wel een boodschap achtergelaten: 'Als jullie meer goederen willen, kom dan naar Hirdobaan - daar is er genoeg voor iedereen.'

Miljoenen galaxers verlaten de Melkweg, een grote vloot vertrekt naar Hirdobaan - meer dan 118 miljoen lichtjaar ver. Ze willen tot elke prijs in bezit komen van de zogenaamde inprentgoederen die hun de 'betovering van de Hamamesch' opnieuw zal laten voelen.

Dat is de situatie in de zomer van het jaar 1220 van de nieuwe galactische tijdrekening, wat overeenkomt met het jaar 1251 Pen in de jaartelling van de volkeren van Hirdobaan, als de BASIS onder leiding van Perry Rhodan aan de rand van de kleine galaxie verschijnt. Terwijl Atlan en Ronald Tekener contact opnemen met de Crypers, de rebellen van Hirdobaan, zijn anderen op zoek naar inprentgoederen.

Twee van hen, Esker Harror en Harold Nyman, hadden ervoor gezorgd dat de bazaar KOROMBACH in het Sol-stelsel werd gebouwd, en nu spelen ze een grote rol bij de ontmoeting van de vorstin en de outlaw ...


Voor Perry Rhodan en zijn galaxers aan boord van de BASIS is de toestand in Hirdobaan zeer verwarrend; hij probeert het initiatief te nemen.


Oorspronkelijke titel: Die Fürstin und der Outlaw

Auteur: Peter Griese

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Plantekening (Duits exclusief): regenboogruimteschip van de Fermyyd door Andreas Weiß

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: ze willen naar het centrum van de galaxie – en beleven een verrassing.


Locatie en tijdsruimte: Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Rani van Buragar - Een handelsvorstin bespeurt de handel van haar leven. Esker Harror - De voormalige Hanze-specialist als hoofd van de imprint-outlaws. Harold Nyman - De BASIS-veteraan in het Buragar-octant. Razano Omre - Kanselier van Buraga. Fyrtedex - Een afhankelijke Akoon, die tot alles bereid is.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende