< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1754 • 0503    SPOKEN OP SCHIMOS


Het plan van de Hamamesch was even simpel als duivels: eerst kwamen de handelaren uit het ververwijderde melkwegstelsel Hirdobaan in de Grote Wolk van Magelhaan en in de Melkweg, bouwden daar hun bazaars en zorgden met hun mysterieuze goederen, die op elk levend. wezen een enorme aantrekkingskracht hebben, voor het nodige opzien.

Toen er al miljarden goederen waren verkocht en evenzoveel intelligente wezens verslaafd waren geraakt aan de 'magie van de Hamamesch', demonteerden ze hun bazaars en vertrokken. Ze lieten een boodschap achter: 'Als jullie meer van dit soort dingen willen hebben, kom dan naar Hirdobaan - daar is genoeg voor jullie allemaal.' Miljoenen galaxers verlaten daarna de Melkweg en vertrekken met grote vloten naar Hirdobaan - dat op een afstand van ruim 118 miljoen lichtjaar van de Melkweg ligt. Ze wilden de inprentgoederen bemachtigen en hernieuwd kennis maken met de allang vervlogen 'magie van de Hamamesch'.

Dat is de situatie in de zomer van 1220 NGT, wat gelijk staat aan het jaar 1251 Pen volgens de jaartelling van de Hirdobaan-volkeren. Dan komt de BASIS onder bevel van Perry Rhodan in het kleine melkwegstelsel aan...

De galaxers komen opnieuw in contact met de Hamamesch en maken kennis met hun tegenstanders, de Crypers. Atlan en Ronald Tekener knopen vriendschappelijke banden aan met de leider van de opstandelingen, Coram-Till. Ondertussen vinden er aan het hof van de handelsvorst van Jondoron onvoorspelbare gebeurtenissen plaats - de Hamamesch ontdekken de spoken op Schimos ...


Met miljoenen zijn de inprentoutlaws naar het kleine melkwegstelsel Hirdobaan getrokken en hebben het als een sprinkhanenplaag ovenrallen - anders kan men het niet omschrijven. In de volgende aflevering van de perry Rhodan-reeks worden de belevenissen van de galaxers vanuit een ander standpunt belicht, want ook in de Buragar-octant gaan de verslaafde galaxers tekeer. Peter Griese is de auteur van het nieuwe verhaal.


Oorspronkelijke titel: Phantome auf Schimos

Auteur: Susan Schwartz

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: aan het hof van de handelsvorsten – in het centrum van moord en intriges.


Locatie en tijdsruimte: Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Jeschdean - De handelsvorst van Jondoron. Kamhele - De Sydorrierse is tegelijkertijd slavin en raadgeefster van de vorst. Ebbiddim - De kanselier van de vorst neigt tot intriges. Homer G. Adams - De cellenactiveerderdrager is op zoek naar imprint-goederen. Ruva - Een Arkoonse muiter.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende