Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1750 - 1799


26e cyclus:

DE HAMAMESH


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1753 • 0502    DE CRYPERS


Hoofdpersonen: Coram-Till, Atlan, Ronald Tekener, Prak Morian, CynSom.


Het plan van de visachtige Hamamesch-wezens was even eenvoudig als effectief: de handelaren uit de verre galaxie Hirdobaan landden in de Grote Magelhaanse Wolken en in de Melkweg, bouwden daar hun bazaars en zorgden met hun geheimzinnige artikelen, waaraan iedereen die ermee in aanraking kwam, verslaafd raakte, voor veel opschudding.

Toen miljarden van die artikelen waren verkocht en evenzoveel galaxers eraan verslaafd waren, braken ze hun bazaars af en vertrokken. Ze lieten wel een boodschap achter: 'Als jullie meer van onze goederen willen, kom dan naar Hirdobaan - daar is genoeg voor iedereen'. Miljoenen galaxers verlaten daarna de Melkweg en grote groepen schepen vertrekken naar Hirdobaan - een afstand van meer dan 118 miljoen lichtjaar. Ze willen hoe dan ook in het bezit komen van de zogenaamde inprentgoederen om de 'betovering van de Hamamesch' opnieuw te kunnen ervaren.

Dat is de situatie in de zomer van het jaar 1220 Nieuwe Galactische Tijdrekening, wat overeenkomt met het jaar 1251 Pen in de jaartelling van de bewoners van Hirdobaan, als de BASIS onder leiding van Perry Rhodan aankomt bij de kleine galaxie.

De galaxers leggen de eerste contacten met de Hamamesch en hun tegenstanders, de Crypers. Atlan en Ronald Tekener komen in aanraking met Coram-Till en worden gevangengenomen. Hun bewakers zijn de Crypters ...


Atlan en Ronald Tekener hebben vriendschap gesloten met een aanvoerder van de Crypers, een vriendschap die in de toekomst nuttig kan zijn. En ze hebben nieuwe informatie over de situatie in Hirdobaan. Er arriveren steeds meer schepen uit de Melkweg en langzamerhand wordt de situatie chaotisch in de kleine galaxie Hirdobaan.


Originele titel: Die Crypers

Auteur: Peter Terrid

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown

Prijs €1.95