< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1751 • 0453    HET STATION VAN DE GRENSLANDERS


De enorme gevaren die de mensheid de laatste jaren hebben bedreigd, schijnen te zijn overwonnen: de galaxers onder leiding van Perry Rhodan hebben de Abruse, de verschrikkelijke vijand van alle levensvormen aan de 'negatieve kant' van het universum, kunnen overwinnen. De Möbius-band is weer gesloten en een kosmische ramp is afgewend.

Ook het grote gevaar voor Terra bestaat niet meer: de rode planeet Mars met zijn dodelijke straling is vervangen door Trokan, 'Neo-Mars'.

Maar een probleem is niet opgelost: de Hamamesch en de spullen die deze visachtige wezens uit de galaxie Hirdobaan in de Melkweg verspreiden. Miljarden weldenkende wezens, afkomstig uit alle delen van de Melkweg, raakten verslaafd en miljoenen van hen zijn naar Hirdobaan vertrokken.

Perry Rhodan weet niets van deze ontwikkeling, hij en zijn galaxers keren aan boord van de BASIS vanuit de grote leemte terug naar de Melkweg en dat gaat niet zonder technische problemen. Daarbij vergeten ze niet dat ze één doel hebben: het station van de grenslanders ...


Homer G. Adams en miljoenen andere galaxers schijnen te lijden aan ontwenningsverschijnselen; ze hebben maar één doel: inprentgoederen van de Hamamesch te pakken te krijgen - ongeacht de prijs die ze daarvoor moeten betalen.


Intussen worden in de kleine galaxie Hirdobaan conflicten uitgevochten en daarbij spelen de Crypers een grote rol. De geschiedenis van één van de Crypers wordt verteld door Hubert Haensel, een nieuwe auteur in het Perry Rhodan-team.


Oorspronkelijke titel: Die Grensländerstation

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Plantekening (Duits exclusief): grenslandenstation SCHERMOTT door Heinz Haßfeld

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: galactici voor Hirdobaan – ze laten een spoor van vernieling achter.


Locatie en tijdsruimte: de grote leemte, Hirdobaan – 1218 - 1220 NGT (4805 - 4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Nurmi - Een Vakuta raakt meteen veelvuldig in moeilijkheden. Phermi - De opperste kampheer krijgt onverhoopt bezoek. Perry Rhodan - De Terraan had zich de ontmoeting met oude vrienden ook anders voorgesteld. Harold Nyman - De voormalige BASIS-commandant voelt de druk op. Homer G. Adams - Een onsterfelijke als afperser.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende