Melkweg, Coma-6 – 1218 t/m 1220 NGT (4805 t/m 4807 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1750 - 1799


26e cyclus:

DE HAMAMESH


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1750 • 0452    KARAVANEN VAN DE VERTWIJFELDEN


Hoofdpersonen: Teaser Kroom, Gyrengo, Homer G. Adams, Geo Sheremdoc, Stomal Zystaan, Boris Siankow.


De grootste bedreigingen van de laatste jaren schijnen voor de mensheid tot het verleden te behoren: Perry Rhodan en zijn getrouwen hebben de Abruse, de verschrikkelijke vijand van al het leven, aan de 'negatieve kant’ van het universum kunnen verslaan.

De Möbius-band is gesloten, contacten tussen de beide kanten van het universum zijn vanaf nu onmogelijk geworden. Dankzij het langetermijnplan van de superintelligentie HET kon zo een kosmische ramp worden voorkomen. En in het arresum zullen in de toekomst mensen, die ruim duizend jaar geleden op de Aarde woonden, het zaad van het leven verspreiden.

Ook het grote gevaar voor de Aarde is voorbij. Het dodelijke stralingsveld van de planeet Mars werd geneutraliseerd; in plaats van de voormalige Rode Planeet cirkelt nu Trokan in een baan om de zon. Trokan wordt ook wel Neo-Mars genoemd.

Maar één probleem bleef: de Hamamesch en de handelswaar, die door de visachtige wezens uit het melkwegstelsel Hirdobaan in de Melkweg werd verspreid. Miljarden intelligente wezens uit alle volkeren van de Melkweg raken verslaafd - en ze beginnen met de karavanen van de vertwijfelden ...


Miljoenen inprentoutlaws zijn op weg naar Hirdobaan en niemand weet, wat ze in het kleine melkwegstelsel te wachten staat. Ze hebben slechts één doel: nieuwe goederen te bemachtigen, zodat de magie van de Hamamesch wordt hersteld.


Oorspronkelijke titel: Karawane der Verzweifelten

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn