< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1750 • 0452    KARAVANEN VAN DE VERTWIJFELDEN


De grootste bedreigingen van de laatste jaren schijnen voor de mensheid tot het verleden te behoren: Perry Rhodan en zijn getrouwen hebben de Abruse, de verschrikkelijke vijand van al het leven, aan de 'negatieve kant’ van het universum kunnen verslaan.

De Möbius-band is gesloten, contacten tussen de beide kanten van het universum zijn vanaf nu onmogelijk geworden. Dankzij het langetermijnplan van de superintelligentie HET kon zo een kosmische ramp worden voorkomen. En in het arresum zullen in de toekomst mensen, die ruim duizend jaar geleden op de Aarde woonden, het zaad van het leven verspreiden.

Ook het grote gevaar voor de Aarde is voorbij. Het dodelijke stralingsveld van de planeet Mars werd geneutraliseerd; in plaats van de voormalige Rode Planeet cirkelt nu Trokan in een baan om de zon. Trokan wordt ook wel Neo-Mars genoemd.

Maar één probleem bleef: de Hamamesch en de handelswaar, die door de visachtige wezens uit het melkwegstelsel Hirdobaan in de Melkweg werd verspreid. Miljarden intelligente wezens uit alle volkeren van de Melkweg raken verslaafd - en ze beginnen met de karavanen van de vertwijfelden ...


Miljoenen inprentoutlaws zijn op weg naar Hirdobaan en niemand weet, wat ze in het kleine melkwegstelsel te wachten staat. Ze hebben slechts één doel: nieuwe goederen te bemachtigen, zodat de magie van de Hamamesch wordt hersteld.


Oorspronkelijke titel: Karawane der Verzweifelten

Auteur: Robert Feldhoff

Omslag: © Ralph Voltz

Illustraties intern: © Johnny Bruck

Illustraties intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: ze zijn imprint-outlaws – en vertrekken naar Hirdobaan.


Locatie en tijdsruimte: Melkweg, Coma-6 – 1218 - 1220 NGT (4805 - 4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Teaser Kroom en Gyrengo - Een vreemd paar. Homer G. Adams - Een financieel genie met een dwangmatige verslaving. Geo Sheremdoc - De LVT-commissaris is doortastend. Stomal Zystaan - Een absoluut koudbloedige 'admiraalse'. Boris Siankow - De nexialist werkt met Blues-wetenschappers.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende