< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1700 - 1749

25e cyclus DE AYINDI

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1749 • 0451    EILANDEN VAN HET LEVEN


In april 1218 NGT - dat is 4805 van de oude jaartelling - is de situatie in de twee delen van het universum, waar Perry en zijn vrienden voor de mensheid strijden, veel dreigender geworden.

De dodelijke straling van Mars blijft zich verder uitbreiden in het Sol-stelsel - nog slechts enkele dagen, dan zal ook de Aarde in het dodelijke veld worden gehuld. Als dat gebeurt, zal al het leven op de thuisplaneet van de mensheid worden vernietigd. Met een dergelijke catastrofe voor ogen, verliezen de activiteiten van de Hamamesch veel van hun betekenis.

In deze tijd vervullen Perry en zijn vrienden een centrale rol in de beslissende confrontatie met de Abruse, het ondoorgrondelijke wezen dat ogenschijnlijk van plan is het hele universum met haar dodelijke straling te doordringen en al het leven te doden. Uiteindelijk is zij ook verantwoordelijk voor het dodelijke gevaar dat Terra bedreigt.

De galaxers weten dat ze een rol spelen in een langetermijnplan van de superintelligentie HET. In elk geval lukte het Perry en zijn vrienden, uit de vicieuze cirkel van de droomwerelden te ontsnappen, maar ze moeten meteen alweer opbreken naar het volgende doel: eilanden van het leven ...


De Abruse is uitgeschakeld, de Aarde gered, het scheidsvlak tussen het arresum en het parresum schijnt voorgoed te zijn gesloten. Voldoende redenen voor de galaxers, aan boord van de BASIS, om te herademen en te beginnen aan de terugreis naar de Melkweg.


Maar in de thuisgalaxie is een onrustbarende ontwikkeling aan de gang. De koopwaar van de Hamamesch heeft een crisis veroorzaakt die alleen nog maar erger wordt, als de handelaars uit Hirdobaan terugkeren naar hun thuiswereld. De miljoenen galaxers, die steeds meer van hun artikelen willen hebben, hebben nog maar één doel: op weg gaan naar Hirdobaan.


Oorspronkelijke titel: Inseln des Lebens

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. SinnemaOndertitel: de strijd tegen de Abruse – project Adoptie start.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – april 1218 NGT (4805 na Chr.)


Hoofdpersonen: Nadja en Mila Vandemar - De spiegelgeborenen voeren het gevecht van hun leven. Abruse - Een ongelooflijk wezen stelt zich op voor een beslissend duel. Perry Rhodan - De onsterfelijke Terraan wordt getuige bij kosmische gebeurtenissen. Ernst Ellert - De bode van HET levert laatste aanwijzingen. Berne Hannar - Hij is de laatste mens op Aarde.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende