Arresum – het verleden, april 1218 NGT (4805 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1700 - 1749


25e cyclus:

DE AYINDI


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1748 • 0450    DE VICIEUZE CIRKEL


Hoofdpersonen: Atlan, Perry Rhodan, Gucky, Nadja en Mila Vandemar.


In april van het jaar 1218 Nieuwe Galactische Tijd - wat gelijk staat aan het jaar 4805 volgens de oude jaartelling - is de situatie in twee sectoren van het universum, waar Perry Rhodan en zijn vrienden voor de mensheid vechten, uiterst precair geworden.

De dodelijke straling van Mars blijft zich constant uitbreiden in het Sol-stelsel - nog maar een paar dagen en dan zal ook de Aarde door het dodelijke veld worden omhuld. In dat geval wordt al het leven op de thuiswereld van de mensheid vernietigd. De mysterieuze activiteiten van de Hamamesch verliezen in dit verband volledig hun betekenis.

Parallel hieraan staan Perry Rhodan en zijn begeleiders vlak voor de directe confrontatie met de Abruse, het onbegrijpelijke wezen, dat duidelijk van plan is een compleet universum onder te dompelen in haar dodelijke straling en daarin al het leven te doden. De Abruse is ook verantwoordelijk voor het dodelijke gevaar, dat de Aarde bedreigt.

De galaxers weten, dat ze uiteindelijk een rol spelen in het langetermijnplan van de superintelligentie HET. Of hen dat bij de confrontatie zal helpen, lijkt echter twijfelachtig want Perry Rhodan en zijn vrienden zitten gevangen in de vicieuze cirkel ...


Letterlijk in de laatste minuut lukt het Gucky en de Vandemar-tweeling, hun kameraden uit de vicieuze cirkel te redden en een eind te maken aan de fatale illusies van de Abruse. Maar op dit moment haalt die macht uit voor de laatste slag - en nog wel in het centrum van haar eigen macht.


Oorspronkelijke titel: Im Teufelskreis

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn