< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1700 - 1749

25e cyclus DE AYINDI

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1748 • 0450    DE VICIEUZE CIRKEL


In april van het jaar 1218 nieuwe galactische tijd - wat gelijk staat aan het jaar 4805 volgens de oude jaartelling - is de situatie in twee sectoren van het universum, waar Perry Rhodan en zijn vrienden voor de mensheid vechten, uiterst precair geworden.

De dodelijke straling van Mars blijft zich constant uitbreiden in het Sol-stelsel - nog maar een paar dagen en dan zal ook de Aarde door het dodelijke veld worden omhuld. In dat geval wordt al het leven op de thuiswereld van de mensheid vernietigd. De mysterieuze activiteiten van de Hamamesch verliezen in dit verband volledig hun betekenis.

Parallel hieraan staan Perry Rhodan en zijn begeleiders vlak voor de directe confrontatie met de Abruse, het onbegrijpelijke wezen, dat duidelijk van plan is een compleet universum onder te dompelen in haar dodelijke straling en daarin al het leven te doden. De Abruse is ook verantwoordelijk voor het dodelijke gevaar, dat de Aarde bedreigt.

De galaxers weten, dat ze uiteindelijk een rol spelen in het langetermijnplan van de superintelligentie HET. Of hen dat bij de confrontatie zal helpen, lijkt echter twijfelachtig want Perry Rhodan en zijn vrienden zitten gevangen in de vicieuze cirkel ...


Letterlijk in de laatste minuut lukt het Gucky en de Vandemar-tweeling, hun kameraden uit de vicieuze cirkel te redden en een eind te maken aan de fatale illusies van de Abruse. Maar op dit moment haalt die macht uit voor de laatste slag - en nog wel in het centrum van haar eigen macht.


Oorspronkelijke titel: Im Teufelskreis

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: de samenkomst van de onsterfelijken – in een onwerkelijke omgeving.


Locatie en tijdsruimte: het arresum – het verleden, april 1218 NGT (4805 na Chr.)


Hoofdpersonen: Atlan - De Arkonide bevindt zich in een vicieuze cirkel van zijn herinneringen. Perry Rhodan - De Terraan op zoek naar zijn vriend Bully. Nadja en Mila Vandemar - De spiegelgeborenen breken door de spiegel van de illusies. Gucky - De Ilt gaat tot aan de grens van zijn krachten.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende