BASIS, arresum – maart t/m april 1218 NGT (4805 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1700 - 1749


25e cyclus:

DE AYINDI


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1747 • 0449    HYZZAK


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Atlan, Mila en Nadja Vandemar, Jodeen, Hyzzak.


De bedreiging voor de mensheid in het jaar 1218 volgens de Nieuwe Galactische Tijdrekening - wat overeenkomt met het jaar 4805 van de oude jaartelling - komt van twee verschillende kanten: aan de ene kant van de gekristalliseerde planeet Mars en aan de andere kant van het arresum, dat zich ongelooflijk ver van de Melkweg bevindt.

De dodelijke straling die van Mars komt, grijpt steeds verder om zich heen en wie in aanraking komt met die straling, sterft; het kan niet lang meer duren voor Terra en alle levensvormen daar worden vernietigd. Daarbij komt dat de Hamamesch voor veel onrust zorgen met hun bazaars; de daar verkochte artikelen van de viswezens uit de galaxie Hirdobaan schijnen in andere wezens een soort verslaving op te roepen.

Intussen probeert de Abruse het hele universum te bereiken met haar dodelijke straling en alle levende wezens te doden. De Abruse is ook verantwoordelijk voor de kristallisatie van Mars en de zeer netelige situatie op Terra.

Perry Rhodan probeert het enorme, door de Abruse gevormde gevaar af te wenden. Hij en zijn medewerkers zijn intussen op de hoogte van het langetermijnplan van HET, die uiteindelijk verantwoordelijk blijkt te zijn voor de verre expeditie naar de grote leemte. Nu men de grote verbanden beter overziet, is het voor iedereen duidelijk dat een intensieve samenwerking tussen Ayindi's en galaxers absoluut noodzakelijk is. Terwijl de Ayindi's in de Melkweg opereren zijn de galaxers nog steeds actief in het arresum als ze oprukken naar het hart van de Abruse ontmoeten ze Hyzzak ...


Opnieuw lukte het de galaxers, de Abruse een nederlaag toe te brengen en nu gaat alles in de richting van een confrontatie tussen twee totaal verschillende concepten. Maar de Abruse heeft nog een troef achter de hand.


Originele titel: Hyzzak

Auteur: Peter Terrid

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown