< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1700 - 1749

25e cyclus DE AYINDI

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1744 • 0446    HET PLAN VAN DE ONSTERFELIJKE


De bedreiging van de mensheid komt in het jaar 1218 - dat staat gelijk aan het jaar 4805 volgens de oude jaartelling - van twee kanten: aan de ene kant door de gekristalliseerde planeet Mars in het Sol-stelsel, aan de andere kant uit het arresum, ongelooflijk ver weg van de Melkweg van de mensheid.

In het Sol-stelsel breidt de dodelijke straling van Mars zich nog steeds constant uit; wie in de ban van die straling komt, is ten dode opgeschreven. Het is slechts een kwestie van tijd, voordat ook de aarde door die straling zal worden bereikt en al het leven op de planeet wordt vernietigd. Bovendien zorgen de Hamamesch met hun bazaars voor de nodige onrust: de handelswaar van de visachtige wezens uit Hirdobaan schijnt een verslavend effect op andere wezens te hebben.

Van deze actuele ontwikkeling kan Perry Rhodan echter niets weten: hij probeert het ongelooflijke gevaar door de Abruse te bannen. Die onbekende macht is kennelijk van plan al het leven in het universum door middel van de dodelijke straling te vernietigen. De Abruse is uiteindelijk ook verantwoordelijk voor de kristallisatie van de planeet Mars en het dodelijke stralingsgevaar voor de aarde.

Na de soloactie van Hamiller en zijn vlucht in het arresum leek het er even op, dat het eind voor de 12.000 bemanningsleden van de BASIS was aangebroken. Maar wanneer Perry Rhodan en zijn begeleiders aan de 'andere kant' van het universum het grootste ruimteschip van de mensheid terugvinden, treffen ze ook de bode van HET aan. De bode heeft een boodschap en legt het plan van de onsterfelijke uit ...


Perry Rhodan en zijn vrienden zijn iets wijzer geworden met betrekking tot de gevaren die het universum bedreigen, maar voor het dringende probleem zoals de dreiging van Mars hebben ze nog geen oplossing gevonden. De Ayindi's bieden daar nu echter hun kennis en techniek voor aan.


Oorspronkelijke titel: Der Plan des Unsterblichen

Auteur: Peter Griese

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: de bode van de superintelligentie vertelt – en Perry Rhodan herkent de achtergronden.


Locatie en tijdsruimte: BASIS, het arresum – 1218 NGT (4805 na Chr.)


Hoofdpersonen: Ernst Ellert - De bode van de superintelligentie vertelt. Perry Rhodan - De Terraan hoort meer over het lange termijnplan. Shauny Target - Een jonge vrouw im conflict met haar gevoel. Lugia Scinargra - Huidige commandante van de BASIS. Maninga - Een prettig in de omgang Ayindi.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende