Sol-stelsel – 1218 NGT (4805 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1700 - 1749


25e cyclus:

DE AYINDI


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1743 • 0445    DIGITALE SPOKEN


Hoofdpersonen: Orpheus Chambers, Jerryn Zycor, Geo Sheremdoc, Koka Szari Misonan, NATHAN.


Terwijl Perry Rhodan en zijn metgezellen bij de grote leemte in het arresum proberen te bemiddelen tussen Ayindi's en het Damurial, en vooral om het ongelooflijke gevaar van de Abruse af te wenden, verandert de situatie in de Melkweg en vooral in het Sol-stelsel.

De dodelijke straling van Mars dijt zonder onderbreking uit. Wie in aanraking komt met de straling sterft en het is nog slechts een kwestie van tijd, voor de Aarde en alle levensvormen daar door de straling worden vernietigd.

In het begin van het jaar 1218 van de Nieuwe Galactische Tijdrekening - wat overeenkomt met het jaar 4805 van de oude jaarteling - krijgen de Terranen bovendien moeilijkheden met de Hamamesch. Dit volk van handelaren uit Hirdobaan, dat door de expeditie van de BASIS naar de grote leemte opmerkzaam werd gemaakt op de Melkweg, heeft met mysterieuze goederen en fantastische bazaars veel opzien gebaard. De goederen lijken een verslavende invloed te hebben en de leidinggeven de personen op Terra zien daarin een groot gevaar.

Intussen zijn de eerste bazaars gebouwd in verschillende gebieden van de Melkweg. De Hamamesch willen ook in de buurt van Terra een bazaar, maar dat wordt niet geaccepteerd door de Liga van Vrije Terranen en de Kosmische Hanze. Maar de handelaren slagen erin, Homer G Adams 'verslaafd' te maken en dan de bazaar KOROMBACH in het Sol stelsel te bouwen. Het duurt niet lang, voor de syntrons gekke dingen gaan doen - de digitale spoken duiken op ...


Nu Zwerver boven Terra is verschenen en de 20 miljard bewustzijnsinhouden, die blijkbaar tijdelijk in NATHAN waren 'opgeslagen', heeft opgehaald, is één van de problemen van Terra opgelost - maar de andere blijven bestaan.


Originele titel: Digital-Gespenster

Auteur: Peter Terrid Nederlandse

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown