< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1700 - 1749

25e cyclus DE AYINDI

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1743 • 0445    DIGITALE SPOKEN


Terwijl Perry Rhodan en zijn metgezellen bij de grote leemte in het arresum proberen te bemiddelen tussen Ayindi's en het Damurial, en vooral om het ongelooflijke gevaar van de Abruse af te wenden, verandert de situatie in de Melkweg en vooral in het Sol-stelsel.

De dodelijke straling van Mars dijt zonder onderbreking uit. Wie in aanraking komt met de straling sterft en het is nog slechts een kwestie van tijd, voor de Aarde en alle levensvormen daar door de straling worden vernietigd.

In het begin van het jaar 1218 van de nieuwe galactische tijdrekening - wat overeenkomt met het jaar 4805 van de oude jaarteling - krijgen de Terranen bovendien moeilijkheden met de Hamamesch. Dit volk van handelaren uit Hirdobaan, dat door de expeditie van de BASIS naar de grote leemte opmerkzaam werd gemaakt op de Melkweg, heeft met mysterieuze goederen en fantastische bazaars veel opzien gebaard. De goederen lijken een verslavende invloed te hebben en de leidinggeven de personen op Terra zien daarin een groot gevaar.

Intussen zijn de eerste bazaars gebouwd in verschillende gebieden van de Melkweg. De Hamamesch willen ook in de buurt van Terra een bazaar, maar dat wordt niet geaccepteerd door de Liga van Vrije Terranen en de Kosmische Hanze. Maar de handelaren slagen erin, Homer G Adams 'verslaafd' te maken en dan de bazaar KOROMBACH in het Sol stelsel te bouwen. Het duurt niet lang, voor de syntrons gekke dingen gaan doen - de digitale spoken duiken op ...


Nu Zwerver boven Terra is verschenen en de 20 miljard bewustzijnsinhouden, die blijkbaar tijdelijk in NATHAN waren 'opgeslagen', heeft opgehaald, is één van de problemen van Terra opgelost - maar de andere blijven bestaan.


Oorspronkelijke titel: Digital-Gespenster

Auteur: Peter Terrid

Omslag: © Johnny Bruck

Plantekening (Duits exclusief): Hamamesch-bazaar KOROMBACH door Heinz Haßfeld

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: de Aarde met Hamamesch-koorts – en men komt de waanzin tegen.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – 1218 NGT (4805 na Chr.)


Hoofdpersonen: Orpheus Chambers - Een goed mens met tegenzin. Jerryn Zucor - Een man trekt zijn eigen plan. Geo Sheremdoc - De LVT-commissaris vecht voor het redden van de Terranen. Koka Szari Misonan - De eerste Terraanse moet meerdere problemen tegelijkertijd oplossen. NATHAN - De syntron op de Maan gaat zijn eigen weg.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende