< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1700 - 1749

25e cyclus DE AYINDI

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1742 • 0444    COUNTDOWN VOOR KOROMBAC


Terwijl Perry Rhodan en zijn begeleiders bij de grote leemte en in het arresum aan de ene kant proberen tussen de Ayindi s en het Damurial te bemiddelen en aan de andere kant het ongelooflijke gevaar van de Abruse te elimineren, verandert de situatie in het eigen Sol-stelsel en de Melkweg.

Daar breidt de dodelijke straling van Mars zich nog steeds uit; wie in de ban van die straling komt, is ten dode opgeschreven. Het is slechts een kwestie van tijd, voordat ook de Aarde erdoor zal worden bereikt en al het leven op de planeet zal worden vernietigd.

In het begin van het jaar 1218 NGT - wat gelijk staat aan het jaar 4085 volgens de oude jaartelling - komt daar voor de Terranen ook de problematiek rond de Hamamesch bij: de leden van dit handelarenvolk uit Hirdobaan, die dankzij de expeditie van de BASIS naar de grote leemte de Melkweg hebben ontdekt, hebben met hun mysterieuze handelswaar en fantastische bazaars het nodige opzien gebaard. Wie onder de invloed van de handelswaar komt, vertoont al snel het gedrag van een verslaafde - en dat beschouwt de leiding op Terra als een zeer serieus gevaar.

Ondertussen zijn in de Melkweg een zevental bazaars geopend. De poging van de Hamamesch om ook in het territorium van de Terranen bazaars te openen, werden door de Liga van Vrije Terranen en de Komische Hanze met wapengeweld verijdeld.

Maar dat betekent nog lang niet het einde van de inventiviteit van de handelaren - opgestart wordt de countdown voor Korombac ...


Met behulp van twee overgelopen Terranen en de chef van de Kosmische Hanze is het de Hamamesch gelukt, hun bazaar in het Sol-stelsel te installeren, vlak voor de deur van Terra. Op hetzelfde moment worden de mensen herinnerd aan een ander probleem.


Oorspronkelijke titel: Countdown für KOROMBACH

Auteur: Robert Feldhoff

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: (Duits exclusief) © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: het plan van de Maschtaren – en de invasie van de dwergen.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – 1218 NGT (4805 na Chr.)


Hoofdpersonen: Homer G. Adams - De chef van de kosmische Hanze gedraagt zich merkwaardig. Geo Sheremdoc - De LVT-commissaris bespeurt onheil. Esker Harror en Harold Nyman - Menselijke agenten in opdracht van de Hamamesch. Koka Szari Misonan - De eerste Terraanse onder politieke druk. Jorror - De Maschtar ontwikkelt een duivels plan.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende