BASIS – 1218 NGT (4805 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1700 - 1749


25e cyclus:

DE AYINDI


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1741 • 0443    DE SOLOACTIE VAN HAMILLER


Hoofdpersonen: Hamiller, Lugia Scinagra, Moira, Perry Rhodan, Michael Rhodan.


In het begin van het jaar 1218 NGT - 4805 in de oude jaartelling -hebben de onsterfelijken rond Perry Rhodan hun positie aan de 'andere' kant van het universum, het arresum, verlaten en zijn teruggekeerd naar 'onze' kant, het parresum.

Tijdens hun verblijf in het arresum konden Perry Rhodan en zijn metgezellen tal van gegevens verzamelen over de Abruse, die mysterieuze macht waarvan de dodelijke kristallen grote delen van het arresum beheersen. Vanuit de minkant bedreigt de Abruse intussen ook de aarde en het hele Melkwegstelsel van de mensheid. De onsterfelijken zijn het een en ander aan de weet gekomen over het stelsel van de Abruse, over sneeuwvlokken- en commandoschepen en over de werfplaneten, waarop ruimteschepen worden 'gekweekt'. Over de wrakstukken van Avanata's Armada heen zetten de Terranen hun missie onvermoeid voort, op zoek naar het 'hart van de Abruse'.

Ze ontdekten de wooneilanden van de Barrayds, daarna de grenzen van de Abruse en de planeten van de Corrax. Die leken een ander intelligent volk in het arresum te zijn; ze ontpopten zich echter als pseudo-leven.

Nu dient zich nog een gevaar aan: de Hamiller-buis, de syntronische commandant van de BASIS, lijkt door te draaien. Hij begint met de soloactie van Hamiller ...


Ernst Ellert aan boord van de BASIS - Er lijken zich samenhangen af te tekenen, die niemand tot nu toe voor mogelijk had kunnen houden. Heeft de super-intelligentie HET misschien toch de hand in het spel tussen de twee kanten van het universum?

Maar eerst verplaatsen we ons naar de andere kant van de Möbius-band en naar het vertrouwde Sol-stelsel. Daar gaan zich gebeurtenissen voltrekken met een enorme draagwijdte ...


Originele titel: Hamillers Alleingang

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema