< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1700 - 1749

25e cyclus DE AYINDI

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1740 • 0442    GEVANGENEN VAN DE THEANS


In het begin van het jaar 1218 nieuwe galactische tijd 1218 wat gelijk staat aan het jaar 4805 volgens de oude jaartelling hebben de onsterfelijken rondom Perry Rhodan de andere kant van het universum, liet arresum weer verlaten en zijn teruggekeerd naar onze kant het parresium. Tijdens hun verblijf in liet arresum konden Perry Rhodan en zijn begeleiders veel kennis vergaren over de Abruse, de mysterieuze macht, die met haar dodelijke kristallen kennelijk liet hele, al bekende arresum schijnt te beheersen. Vanuit de minkant van het universum bedreigt de Abruse ondertussen ook de Aarde en de hele Melkweg van de mensen. Ze vergaren steeds meer kennis over liet stelsel van de Abruse, over sneeuwvlokken en commandoschepen evenals werfplaneten, waarop ruimteschepen worden 'gekweekt'. Via de archieven van Sprink en de wrakken van de eeuwenoude Armada van Avanata proberen de Terranen liet 'hart van de Abruse' te vinden . Ze ontdekten liet levenseiland van de Barrayds, daarna de grenzen van de Abruse en de planeet van de Corrax. Hier schijnt een ander intelligent volk te leven, maar de Corrax ontpoppen zich echter compleet als een volk van pseudo-leven van de Abruse. Na het contact van Perry Rhodan met thean Pi-Poul, één van de belangrijkste personen van liet Damurial, leek het alsof de conflicten tussen de galaxers, Ayindi's en de volkeren bij de grote leemte konden worden beëindigd. Maar een intrige maakt een eind aan de mogelijke samenwerking - waarna Perry Rhodan en zijn begeleiders de rest van hun leven lijken te moeten slijten als de gevangenen van de theans ...


De commandant van de BASIS schijnt krankzinnig te zijn geworden - en 12000 bemanningsleden aan boord van het enorme schip kunnen daardoor de dood vinden. Perry Rhodan wil proberen, de Hamiller-buis tegen te houden en de BASIS terug te veroveren.


Oorspronkelijke titel: Gefangene des Theans

Auteur: H. G. Francis

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: Storm op de TATCH-TAT – en Hamiller verandert de koers.


Locatie en tijdsruimte: Shaft, BASIS – 1218 NGT (4805 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De onsterfelijke in gevangenschap. Hamiller - De commandant van de BASIS lijkt dol te draaien. Darimus thean - Een thean doet rechtspraak. Atlan - De Arkonide ijlt zijn oudste vriend te hulp. Alaska Saedelaere - Hij probeert aan een arrestatie te ontkomen.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende