Shaft – december 1217 t/m januari 1218 NGT (4804 t/m 4805 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1700 - 1749


25e cyclus:

DE AYINDI


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1739 • 0441    DE TABOEDOORBREKER


Hoofdpersonen: thean Pi-Poul, Perry Rhodan, Dag-Rorn, thean Darimus, Atlan.


In het begin van het jaar 1218 van de Nieuwe Galactische Tijdrekening - wat overeenkomt met het jaar 4805 van de oude jaartelling - hebben Perry Rhodan en de andere onsterfelijken het arresum, de 'andere' kant van het universum, verlaten ze zijn teruggekeerd naar 'onze' kant, het parresum.

Tijdens het verblijf in het arresum heeft de groep heel wat informatie kunnen verzamelen over de Abruse, de geheimzinnige macht waarvan de dodelijke kristallen alle, nu bekende gebieden van het arresum in hun greep hebben. Ook Mars is gekristalliseerd en de dodelijke straling die uitgaat van de planeet bedreigt de Melkweg.

De onsterfelijken weten nu meer over de organisatie van de Abruse, over sneeuwvlokschepen en commandoschepen, over werfplaneten waarop ruimteschepen worden 'gekweekt'. De Terranen worstelen zich door de archieven van Sprink en onderzoeken de overblijfselen van de oeroude Avanata's Armada, op zoek naar het 'hart van de Abruse'. Ze vinden de levenseilanden van de Barrayds en daarna ook de grenzen van de Abruse en de planeten van de Corrax.

De Corrax zijn het derde volk van denkende wezens dat de onsterfelijken ontmoeten. Maar uiteindelijk ontpoppen de Corrax zich als pseudo-leven, ontstaan uit de mysterieuze kameleonmoleculen.

Vanaf het moment dat Perry Rhodan thean Pi-Poul heeft leren kennen, heeft hij een nieuw doel: hij wil een einde maken aan de schijnbaar eindeloze gevechten tussen de Ayindi's en het Damurial, maar wordt tenslotte gezien als de taboedoorbreker ...


De ontmoeting van Perry Rhodan met Pi-Poul loopt ten slotte uit op een bloedbad - iets wat de Terraan niet had verwacht. Hij en de overlevende soldaten van zijn escorte zijn de gevangenen van thean Darimus, iets wat Atlan natuurlijk niet zomaar kan accepteren.


Originele titel: Der Tabubrecher

Auteur: Susan Schwartz

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown