< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1700 - 1749

25e cyclus DE AYINDI

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1738 • 0440    DE OUDE RAUNACH


In het begin van het jaar 1218 nieuwe galactische tijd - wat gelijk staat aan het jaar 4805 volgens de oude jaartelling - zijn de onsterfelijken rondom Perry Rhodan met in totaal vijf ruimteschepen actief aan de andere kant van het universum, in het arresum. Ze weten, dat alleen vanaf deze kant het angstaanjagende gevaar kon worden bestreden, dat via Mars nu ook de Aarde en de hele Melkweg begint te bedreigen.

Tijdens hun verblijf in het arresum konden Perry Rhodan en zijn begeleiders veel kennis vergaren over de Abruse, de mysterieuze macht, die met haar dodelijke kristallen kennelijk het hele al bekende arresum schijnt te beheersen. De Terranen hebben naast de invloedssfeer van de Ayindi's alleen nog maar het levenseiland van de Barrayds ontdekt - voor de rest schijnt alles volkomen dood te zijn.

Ze vergaren steeds meer kennis over het stelsel van de Abruse, haar sneeuwvlokken en commandoschepen evenals werfplaneten, waarop ruimteschepen worden 'gekweekt'. Via de archieven van Sprink en de wrakken van de eeuwenoude armada van Avanata proberen de Terranen het 'hart van de Abruse' te vinden en het 'Oog van Voltago' levert hen de laatste aanwijzing.

Ondertussen vonden ze de grenzen van de Abruse en de planeet van de Corrax - kennelijk het derde intelligente volk in het arresum, waarmee de onsterfelijken kennis maken. De Corrax ontpoppen zich echter als een compleet volk van pseudo-leven van de Abruse, geboren uit mysterieuze kameleonmoleculen. De onsterfelijken besluiten terug te keren naar het Aariam-stelsel, waar Perry Rhodan in contact komt met een thean - het is de oude Raunach ....


Oorspronkelijke titel: Der alte Raunach

Auteur: Susan Schwartz

Omslag: © Johnny Bruck

Illustraties intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: hij is een thean van de Damurial – en leidt de doorbraak in het arresum.


Locatie en tijdsruimte: Aariam-stelsel – december 1217 - januari 1218 NGT (4804-4805 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De onsterfelijke besluit contact op te nemen met de Damurial. Pi-Poul thean - De oudste van de theans start een gedurfde actie. Myles Kantor - De Terraanse chef-wetenschapper doet interessante ontdekkingen. Dag-Rorn - De jonge Raunach ziet de thean als zijn grootste voorbeeld.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende