< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1700 - 1749

25e cyclus DE AYINDI

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1737 • 0439    HET RAADSEL VAN DE CORRAX


Tegen het einde van 1217 NGT - 4804 in de oude jaartelling - opereren de onsterfelijken onder wie Perry Rhodan met in totaal vijf ruimteschepen aan de 'andere' kant van het universum, in het arresum. Ze weten dat alleen aan deze kant een einde kan worden gemaakt aan het griezelige gevaar dat via Mars nu ook Terra en de hele Melkweg begint te bedreigen. Gedurende hun verblijf in het arresum zijn Perry Rhodan en zijn begeleiders al heel wat te weten gekomen over de Abruse, de geheimzinnige macht die met haar dodelijke kristallen vrijwel het totale bekende arresum schijnt te beheersen. Behalve in de invloedssfeer van de Ayindi's en op de levenseilanden van de Barrayds, de enige twee levende volken in het arresum die de Terranen tot nu toe hebben leren kennen - lijkt de dood overal te hebben gezegevierd.

Maar zoals gezegd, de Terranen zijn inmiddels wel meer over het stelsel van de Abruse te weten gekomen, over de sneeuwvlok- en commandoschepen en over de werfplaneten, waar de ruimteschepen worden 'gekweekt'. En dankzij de archieven van Sprink en de restanten van de verwoeste armada van Avanata komen ze toch verder met hun speurtocht naar het 'hart van de Abruse', waarin 'Voltago's oog' het nieuwste spoor is. Inmiddels ontdekten ze ook de grenzen van de Abruse en de planeten van de Corrax - het derde intelligente volk in het arresum dat de onsterfelijken leerden kennen. Maar hier krijgen ze te maken met het raadsel van de Corrax ...


Terwijl de onsterfelijken in het arresum opereren, is de toestand bij de grote leemte, waar Ayindi's en Damurial-vloten al maanden tegenover elkaar staan, veranderd. Deze verandering is geïnitieerd door de activiteiten van een thean, die oproept tot de massale aanval.


Oorspronkelijke titel: Das Corrax-Rätsel

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. BakukOndertitel: een civilisatie vol in conflict – ze ligt tegenover de Abruse.


Locatie en tijdsruimte: het arresum – december 1217 NGT (4804 na Chr.)


Hoofdpersonen: Kaghoul - Een Corrax moet de onsterfelijken verder helpen. Atlan - De Arkonide neemt de rol van een booswicht op zich. Gucky - De muisbever lijdt onder merkwaardige negatieve uitstralingen. Nadja en Mila Vandemar - De spiegelgeborenen in dubbele nood. Solegh - Een bestuurster van de Corrax.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende