< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1700 - 1749

25e cyclus DE AYINDI

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1736 • 0438    PLANEET VAN DE CORRAX


Tegen het eind van het jaar 1217 nieuwe galactische tijd - dat is gelijk aan het jaar 4804 volgens de oude jaartelling opereren de onsterfelijken rondom Perry Rhodan met een vijftal ruimteschepen aan de 'andere' kant van het universum, het arresum. Ze weten, dat ze alleen van deze kant het geheimzinnige gevaar kunnen elimineren, dat via de planeet Mars nu ook de Aarde en het hele melkwegstelsel van de mensen bedreigt.

Tijdens hun verblijf in het arresum konden Perry Rhodan en zijn begeleiders heel wat kennis over de Abruse verzamelen, de mysterieuze macht, waarvan de dodelijke kristallen kennelijk al over het gehele bekende arresum heersen. Tot nu ontdekten de Terranen buiten de invloedssfeer van de Ayindi's slechts een ander eiland van leven, het gebied van de Barrayds. Voor de rest schijn alles in het arresum dood te zijn.

Toch komen ze steeds meer te weten over het stelsel van de Abruse, de sneeuwvlokken en de commandoschepen, over de werfplaneten, waarop ruimteschepen 'gekweekt' lijken te worden. Met behulp van de archieven van Sprink en de wrakken van de eeuwenoude Armada van Avanata zijn de Terranen op zoek naar het 'hart van de Abruse' en via het 'oog van Voltago' ontdekken ze een nieuw spoor. Aan het voorlopige eindpunt daarvan staat de planeet van de Corrax ...


Een dubbele sensatie voor de onsterfelijken: niet het gehele arresum is in het bezit van de Abruse. Ze bezit 'slechts' een klein deel van dit universum en er zijn ongelooflijk veel 'vrije' melkwegstelsels. En dan ontdekken Perry Rhodan en zijn begeleiders ook nog de planeet van de Corrax - het derde intelligente volk in het immens grote arresum.

Maar met de Corrax schijnt nogal wat aan de hand te zijn. De eerste problemen laten niet lang op zich wachten en Perry Rhodan moet het raadsel van de Corrax oplossen.


Oorspronkelijke titel: Planet der Corrax

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: ze zoeken een ander levenseiland – en bereiken de grens van de Abruse.


Locatie en tijdsruimte: het arresum – december 1217 NGT (4804 na Chr.)


Hoofdpersonen: Kaghoul - Een troepenaanvoerder van de Corrax in nood. Ismegh - Ze heeft samen met Kaghoul een merkwaardige belevenis. Atlan - De Arkonide zoekt een ander levenseiland in het arresum. Reginald Bull - Hij keert terug met boeiend nieuws.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende