Melkweg – september t/m december 1217 NGT (4804 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1700 - 1749


25e cyclus:

DE AYINDI


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1735 • 0437    HANDELSCENTRUM EASTSIDE


Hoofdpersonen: Slüram Tylüyit, Dilja Mowak, Stivvak, Stury Suurwill, Harold Nyman, Esker Harror.


Tegen het einde van het jaar 1217 van de Nieuwe Galactische Tijdrekening, wat overeenkomt met het jaar 4804 van de oude jaartelling - wordt de bedreiging voor de mensheid steeds groter de dodelijke straling van Mars dijt onherroepelijk en onophoudelijk uit. Wie in aanraking komt met de straling, sterft en het is nog slechts een kwestie van tijd, voor hij Terra heeft bereikt Het is mogelijk dat de Aarde binnen afzienbare tijd totaal geëvacueerd moet worden.

De oorsprong van de bedreiging moet in het arresum worden gezocht, aan de 'minkant' van het universum. Mars is namelijk een eeuwenoude passage-planeet tussen de twee zijden van het universum. Een expeditie onder leiding van Perry Rhodan is naar het arresum vertrokken.

Dankzij de hulp van bondgenoten, de Ayindi's, hebben de mensen daar al heel wat informatie over de Abruse kunnen verzamelen. De Abruse is de geheimzinnige macht wier dodelijke kristallen het hele arresum onder controle schijnen te hebben. Met drie roggenschepen van de Ayindi's, die beter bewapend en sneller zijn dan elk galactisch schip, onderzoeken de Terranen de dodelijke zone van het arresum. Intussen is er thuis, in de Melkweg, veel veranderd: de Hamamesch die de Melkweg door de BASIS-expeditie naar de grote leemte hebben ontdekt, hebben daar met hun mysterieuze waren en fantastische bazaars heel wat opzien gebaard. Er zijn intussen zeven bazaars in de Melkweg en één ervan is het handelscentrum Eastside …


Het plan van de Hamamesch, om hun handelswaar onderhands' naar Terra te smokkelen, lijkt aardig te lukken. Het bouwen van een bazaar in het centrum van het Sol-stelsel zal nog slechts een kwestie van tijd zijn.


Intussen hebben Perry Rhodan en zijn lotgenoten in het arresum een ontmoeting die niemand had verwacht.


Originele titel: Handelszentrum Eastside

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown