< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1700 - 1749

25e cyclus DE AYINDI

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1735 • 0437    HANDELSCENTRUM EASTSIDE


Tegen het einde van het jaar 1217 van de nieuwe galactische tijdrekening, wat overeenkomt met het jaar 4804 van de oude jaartelling - wordt de bedreiging voor de mensheid steeds groter de dodelijke straling van Mars dijt onherroepelijk en onophoudelijk uit. Wie in aanraking komt met de straling, sterft en het is nog slechts een kwestie van tijd, voor hij Terra heeft bereikt Het is mogelijk dat de Aarde binnen afzienbare tijd totaal geëvacueerd moet worden.

De oorsprong van de bedreiging moet in het arresum worden gezocht, aan de 'minkant' van het universum. Mars is namelijk een eeuwenoude passage-planeet tussen de twee zijden van het universum. Een expeditie onder leiding van Perry Rhodan is naar het arresum vertrokken.

Dankzij de hulp van bondgenoten, de Ayindi's, hebben de mensen daar al heel wat informatie over de Abruse kunnen verzamelen. De Abruse is de geheimzinnige macht wier dodelijke kristallen het hele arresum onder controle schijnen te hebben. Met drie roggenschepen van de Ayindi's, die beter bewapend en sneller zijn dan elk galactisch schip, onderzoeken de Terranen de dodelijke zone van het arresum. Intussen is er thuis, in de Melkweg, veel veranderd: de Hamamesch die de Melkweg door de BASIS-expeditie naar de grote leemte hebben ontdekt, hebben daar met hun mysterieuze waren en fantastische bazaars heel wat opzien gebaard. Er zijn intussen zeven bazaars in de Melkweg en één ervan is het handelscentrum Eastside …


Het plan van de Hamamesch, om hun handelswaar onderhands' naar Terra te smokkelen, lijkt aardig te lukken. Het bouwen van een bazaar in het centrum van het Sol-stelsel zal nog slechts een kwestie van tijd zijn.


Intussen hebben Perry Rhodan en zijn lotgenoten in het arresum een ontmoeting die niemand had verwacht.


Oorspronkelijke titel: Handelszentrum Eastside

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Originele potloodtekening (original Bleistift Zeichnung): © Johnny Bruck

Plantekening (Duits exclusief): de Hamamesch-bazaar CHIOMMEM door Oliver Johanndrees

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: de Hamamesch in het Blues-gebied – een Hanze-specialiste grijpt in.


Locatie en tijdsruimte: Melkweg – september - december 1217 NGT (4804 na Chr.)


Hoofdpersonen: Stüram Tylüylt - Een hoge ambtenaar van het Gatas-rijk met een hang naar lompe grappen. Dilja Mowak - Een Oxtornse met veel kennis van zaken in Hamamesch-goederen. Stivvak - Een Hamamesch krijgt merkwaardige geschenken. Stury Suurwill - Een Linguide vredestichtster. Harold Nyman en Esker Harror - Terranen in de ban van de Hamamesch.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende
Johnny Bruck originele potloodtekening (original Bleistift Zeichnung)


Originele potloodtekening van een interne illustratie uit Perry Rhodan 1735, getekend door de schilder Johnny Bruck. Gesigneerd in 1996 tijdens een persoonlijk huisbezoek aan Bruck door leden van de 'Terranische Club Eden' (TCE) in de zomer van 1996.

Deze tekening is gepubliceerd in de Duitse Perry Rhodan 1735 op donderdag, 24 november 1994. In de Nederlandse Perry Rhodan 1735 in week 37 van 2004.

Gekocht op 23-9-2021 in Duitsland.


Formaat A3: 42 x 29,7 cm

Prijs: 60,- Euro