Melkweg – 1217 NGT (4804 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1700 - 1749


25e cyclus:

DE AYINDI


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1734 • 0436    CAMPAGNE VAN DE HAMAMESCH


Hoofdpersonen: Homer G. Adams, Batchalor Mynk, Cidem Kassiopeia, Kjauras, Charlie.


In de herfst van het jaar 1217 Nieuwe Galactische Tijd - dat staat gelijk aan het jaar 4804 volgens de oude jaartelling neemt de bedreiging van de mensheid toe. Het dodelijke stralingsveld rondom de planeet Mars breidt zich ononderbroken uit; wie in de ban van de straling komt, moet sterven. Het is slechts een kwestie van tijd, voordat de Aarde door de straling wordt bereikt. De thuiswereld van de mensheid dreigt te worden ontvolkt

De oorsprong van de straling ligt in het arresum, aan de "minuskant" van het universum. Mars is een oude passage-wereld tussen de beide kanten van de Möbius-band. Daar, in het Arresium, opereren Perry Rhodan en zijn vrienden momenteel.

Dankzij de hulp van hun bondgenoten, de Ayindi's, hebben de mensen al heel wat kennis over de Abruse kunnen vergaren. De Abruse is de geheimzinnige macht, die met haar dodelijke kristallen het hele arresum schijnt te beheersen. Met drie roggenschepen van de Ayindi's, die qua bewapening en snelheid superieur zijn aan de eigen schepen, doorkruisen de Terranen de zone van de dood van de Abruse.

In de tussentijd ontstaat er in de Melkweg een andere situatie: de Hamamesch, die dankzij de expeditie van de BASIS de Melkweg hebben ontdekt, hebben met hun mysterieuze handelswaar en fantastische bazaars voor de nodige onrust gezorgd. De handelaren voeren hun activiteiten op en beginnen met de campagne van de Hamamesh ...


Wat er van de pogingen van de Hamamesch om in de Melkweg voet aan de grond te krijgen terecht zal komen en hoe de bewoners van de Melkweg daarop zullen reageren, is nog niet helemaal duidelijk. De verantwoordelijke politici en vooral Homer G. Adams vrezen het ergste.


Oorspronkelijke titel: Kampagne der Hamamesch

Auteur: Peter Griese

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn