< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1700 - 1749

25e cyclus DE AYINDI

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1734 • 0436    CAMPAGNE VAN DE HAMAMESCH


In de herfst van het jaar 1217 nieuwe galactische tijd - dat staat gelijk aan het jaar 4804 volgens de oude jaartelling neemt de bedreiging van de mensheid toe. Het dodelijke stralingsveld rondom de planeet Mars breidt zich ononderbroken uit; wie in de ban van de straling komt, moet sterven. Het is slechts een kwestie van tijd, voordat de Aarde door de straling wordt bereikt. De thuiswereld van de mensheid dreigt te worden ontvolkt

De oorsprong van de straling ligt in het arresum, aan de 'minuskant' van het universum. Mars is een oude passage-wereld tussen de beide kanten van de Möbius-band. Daar, in het Arresum, opereren Perry Rhodan en zijn vrienden momenteel.

Dankzij de hulp van hun bondgenoten, de Ayindi's, hebben de mensen al heel wat kennis over de Abruse kunnen vergaren. De Abruse is de geheimzinnige macht, die met haar dodelijke kristallen het hele arresum schijnt te beheersen. Met drie roggenschepen van de Ayindi's, die qua bewapening en snelheid superieur zijn aan de eigen schepen, doorkruisen de Terranen de zone van de dood van de Abruse.

In de tussentijd ontstaat er in de Melkweg een andere situatie: de Hamamesch, die dankzij de expeditie van de BASIS de Melkweg hebben ontdekt, hebben met hun mysterieuze handelswaar en fantastische bazaars voor de nodige onrust gezorgd. De handelaren voeren hun activiteiten op en beginnen met de campagne van de Hamamesch ...


Wat er van de pogingen van de Hamamesch om in de Melkweg voet aan de grond te krijgen terecht zal komen en hoe de bewoners van de Melkweg daarop zullen reageren, is nog niet helemaal duidelijk. De verantwoordelijke politici en vooral Homer G. Adams vrezen het ergste.


Oorspronkelijke titel: Kampagne der Hamamesch

Auteur: Peter Griese

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: 3000 handelsschepen komen – hun goederen overspoelen de galaxie.


Locatie en tijdsruimte: Melkweg – 1217 NGT (4804 na Chr.)


Hoofdpersonen: Homer G. Adams - De chef van de kosmische Hanze bespeurt gevaar. Batchalor Mynk - Een gewetenloze Terraanse handlaar. Cidem Kassiopeia - Een journaliste zal nog raar opkijken. Kjauras - Karavaanleider van de Hamamesch. Charlie - Een verkleedde robot.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende