Arresum, Aariam-stelsel – oktober t/m november 1217 NGT (4804 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1700 - 1749


25e cyclus:

DE AYINDI


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1733 • 0435    PROJECT ZONNESCHILD


Hoofdpersonen: Avanata, Delacre, Perry Rhodan, Mila Vandemar, Nadja Vandemar, Voltago.


In de herfst van 1217 NGT - dit is 4804 volgens de oude jaartelling - wordt de dreiging voor de mensheid steeds groter, de dodelijke straling van Mars breidt zich voortdurend uit en wie erdoor wordt getroffen, bekoopt dat onvermijdelijk met de dood. Het lijkt nog slechts een kwestie van tijd voor de straling de aarde in zijn greep krijgt, wat de totale ontvolking van de thuisplaneet van de mensheid tot gevolg zou hebben.

De oorsprong van de straling moet in het arresum worden gezocht, in de 'minkant' van het universum - Mars is een eeuwenoude passage-planeet tussen de twee kanten. Daar, in het Arresium, opereren Perry Rhodan en zijn vrienden.

Dankzij de hulp van hun bondgenoten, de Ayindi's, zijn de mensen inmiddels veel te weten gekomen over de Abruse, de geheimzinnige macht wier dodelijke kristallen het hele arresum schijnen te beheersen. Met drie roggenschepen van de Ayindi's, qua snelheid en bewapening verre superieur aan hun eigen schepen, doorzoeken de Terranen het dodelijke gebied van de Abruse. Ze stuiten op de mensachtige Barrayds - en Perry Rhodan vindt zijn dienaar Voltago terug. De cyberkloon verstrekt de Terranen en de Ayindi's informatie over de armada van Avanata. Perry Rhodan en zijn vrienden vliegen naar de 17-zonnen-groep en daar vernemen ze de oude geschiedenis over het project Zonneschild ...


Ongelooflijk lang geleden, 4 miljoen jaar, mislukte de poging van de legerleidster Avanata om de aanval van de Abruse een beslissend halt toe te roepen. Gezien de tijd die sindsdien is verstreken, is het niet verbazingwekkend dat de Terranen radeloos zijn.


In de volgende aflevering van Perry Rhodan wisselt de plaats van handeling naar de Melkweg, waar de mensheid ook voor tal van problemen staat. 3000 handelsschepen komen het melkwegstelsel binnen... en dat levert heel wat verwikkelingen op.


Oorspronkelijke titel: Projekt Sonnenschild

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Bakuk