< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1700 - 1749

25e cyclus DE AYINDI

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1733 • 0435    PROJECT ZONNESCHILD


In de herfst van 1217 NGT - dit is 4804 volgens de oude jaartelling - wordt de dreiging voor de mensheid steeds groter, de dodelijke straling van Mars breidt zich voortdurend uit en wie erdoor wordt getroffen, bekoopt dat onvermijdelijk met de dood. Het lijkt nog slechts een kwestie van tijd voor de straling de aarde in zijn greep krijgt, wat de totale ontvolking van de thuisplaneet van de mensheid tot gevolg zou hebben.

De oorsprong van de straling moet in het arresum worden gezocht, in de 'minkant' van het universum - Mars is een eeuwenoude passage-planeet tussen de twee kanten. Daar, in het Arresum, opereren Perry Rhodan en zijn vrienden.

Dankzij de hulp van hun bondgenoten, de Ayindi's, zijn de mensen inmiddels veel te weten gekomen over de Abruse, de geheimzinnige macht wier dodelijke kristallen het hele arresum schijnen te beheersen. Met drie roggenschepen van de Ayindi's, qua snelheid en bewapening verre superieur aan hun eigen schepen, doorzoeken de Terranen het dodelijke gebied van de Abruse. Ze stuiten op de mensachtige Barrayds - en Perry Rhodan vindt zijn dienaar Voltago terug. De cyberkloon verstrekt de Terranen en de Ayindi's informatie over de armada van Avanata. Perry Rhodan en zijn vrienden vliegen naar de 17-zonnen-groep en daar vernemen ze de oude geschiedenis over het project zonneschild ...


Ongelooflijk lang geleden, 4 miljoen jaar, mislukte de poging van de legerleidster Avanata om de aanval van de Abruse een beslissend halt toe te roepen. Gezien de tijd die sindsdien is verstreken, is het niet verbazingwekkend dat de Terranen radeloos zijn.


In de volgende aflevering van Perry Rhodan wisselt de plaats van handeling naar de Melkweg, waar de mensheid ook voor tal van problemen staat. 3000 handelsschepen komen het melkwegstelsel binnen... en dat levert heel wat verwikkelingen op.Oorspronkelijke titel: Projekt Sonnenschild

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern : © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. BakukOndertitel: op het spoor van de Abruse – de grootste onderneming van de Ayindi.


Locatie en tijdsruimte: het arresum, Aariam-stelsel – oktober - november 1217 NGT (4804 na Chr.)


Hoofdpersonen: Avanata - Een leger aanvoerster van de Ayindi voert haar laatste veldslag. Delacre - De Ayindi-wetenschapster ontwikkelt een groots plan. Perry Rhodan - De Terraan verneemt een vier miljoen jaar oude geschiedenis. Mila en Nadja Vandemar - De spiegelgeborenen op Avanata's spoor. Voltago - De cyberkloon zet Rhodan op een spoor.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende