BASIS – september 1217 NGT (4804 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1700 - 1749


25e cyclus:

DE AYINDI


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1731 • 0433    DE BEAUMORTELS


Hoofdpersonen: Joseph Broussard jr., Alexius Bullet, Lugia Scinagra, Hamiller, Karla Zazis.


De galaxers zijn in het jaar 1217 NGT wat overeenkomt met het jaar 4808 van de oude jaartelling op meerdere plaatsen in de kosmos verwikkeld in gebeurtenissen die op het eerste gezicht niets met elkaar hebben te maken, maar in werkelijkheid nauw met elkaar in verband staan: in het arresum, de 'minkant' van het universum, maar ook in de eigen Melkweg.

In het Sol-stelsel krijgt de dodelijke straling van Mars van dag tot dag een groter bereik. Wie in aanraking komt met deze straling, moet sterven.

Allerlei illusies maken de galaxers onzeker en intussen doet het maan-brein NATHAN vreemde dingen. Verder plaatsen de mysterieuze handelsproducten van de Hamamesch de bewoners van de Wolken van Magelhaan en de Melkweg voor problemen.

Perry Rhodan en zijn 'troepen' opereren met drie roggenschepen van de Ayindi's aan de 'andere kant' van het universum. In de Nihhat-nevel ontmoetten de galaxers de Barrayds en van dit volk kregen ze nieuwe informatie. De Terranen veroverden een kristalschip en ontdekten een werfplaneet. Ze kregen informatie van 'gevangengenomen' commandanten van de Abruse en ontsnapten aan een 'kristalvorst'-aanval en het wonderwapen dat ze kristalwaaier noemden.

In de enclave van de humanoide Barrayds treffen de Terranen de cyberkloon Voltago aan, die erin is geslaagd in de dodelijke zone van de Abruse meer informatie te krijgen. Intussen ontwikkelt de situatie aan boord van de BASIS zich op een manier die niemand had voorzien. Een groep mensen gedraagt zich vreemd - ze worden de Beaumortels genoemd ...


Van Voltago kreeg Perry Rhodan aanwijzingen over gebeurtenissen die in een nog verder verleden liggen dan de 1000-jarige oorlog tussen de Ayindi's en de troepen van Quidor. De Terraan gaat deze aanwijzingen na en in de archieven van Sprink vindt hij een 4 miljoen jaar oud spoor.


Oorspronkelijke titel: Die Beaumortels

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown