Arresum – september 1217 NGT (4804 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1700 - 1749


25e cyclus:

DE AYINDI


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1730 • 0432    DE BONDGENOOT


Hoofdpersonen: Isouder, Mila en Nadja Vandemar, Perry Rhodan, Sirlis, Alaska Saedelaere.


De Terranen in het Sol stelsel zijn op de hoogte van de kennis die Perry Rhodan en zijn trouwe volgelingen bij de grote leemte en in het arresum hebben vergaard: de Möbius band als nieuwe structuur van het universum de Ayindi's als volk, waaruit de soldate Moira afkomstig is en de geheimzinnige Abruse als de vijandelijk gezinde tegenstandster van alle bekende levensvormen, zijn inmiddels ingeburgerde begrippen geworden.

Zo is de mensheid in het begin van het jaar 1217 NGT - wat gelijk staat aan het jaar 4804 van de oude jaartelling - op diverse plaatsen van de kosmos betrokken bij zaken, die niets met elkaar te maken lijken te hebben, maar toch nauw met elkaar in verband staan.

In het Sol stelsel stoot de planeet Mars een dodelijke straling uit, die met de dag verder reikt. Wie binnen het stralingsbereik ervan komt, moet sterven. Illusies maken de mensen onzeker en het maanbrein NATHAN ontwikkelt geheimzinnige activiteiten. Ondertussen zorgen de mysterieuze goederen van de Hamamesch, in zowel de Wolken van Magelhaan als in de Melkweg, voor problemen. Perry Rhodan en zijn begeleiders opereren op dit moment met een drietal roggenschepen van de Ayindi's aan de 'andere' kant van het universum. In de Nihhat nevel kwamen de galaxers in contact met het volk van de Barrayds, waar ze nieuwe informatie van kregen. Het gevolg was, dat de commando eenheid van de Beausoleils op een werfplaneet een commandant van de Abruse gevangen kon nemen. Aan zijn aanval met 'kristalvorst' en het wonderwapen kristalwaaier konden de Terranen maar net ontsnappen.

Perry Rhodan wil echter meer kennis vergaren over het stelsel van de Abruse. De onsterfelijke vliegt opnieuw naar de enclave van de humanoide Barrayds, waar ze een onverwachte bekende tegenkomen - hij is de bondgenoot ...


Terwijl de onsterfelijken in het arresum onderweg zijn, ontstaat er aan boord van de BASIS in het parresum een angstaanjagende situatie, die men daar nog nooit eerder heeft meegemaakt.


Oorspronkelijke titel: Der Verbundete

Auteur: Susan Schwartz

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn