Arresum – augustus 1217 NGT (4804 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1700 - 1749


25e cyclus:

DE AYINDI


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1729 • 0431    KRISTALBRAND


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Atlan, Ronald Tekener, Alexius Bullet, Karla Zazis.


De galaxers zijn in het jaar 1217 NGT op meerdere plaatsen in de kosmos verwikkeld in gebeurtenissen, die op het eerste gezicht niets met elkaar hebben te maken, maar die in werkelijkheid nauw met elkaar zijn verbonden: in het arresum, de minkant van het universum, maar ook in de eigen Melkweg.

In het Sol-stelsel krijgt de dodelijke straling van Mars van dag tot dag een groter bereik. Wie in aanraking komt met de straling, moet sterven. Allerlei illusies maken de galaxers onzeker en intussen doet het maanbrein NATHAN vreemde dingen. Ook plaatsen de mysterieuze handelsproducten van de Hamamesch in de Wolken van Magelhaan de bewoners van de Melkweg voor problemen.

Perry Rhodan en zijn 'troepen' opereren met drie roggenschepen van de Ayindi's aan de 'andere kant' van het universum.

In de Nihhat-nevel ontmoetten de galaxers de Barrayds en van dit volk krijgen ze nieuwe informatie. Op de werfplaneet kon het entercommando van de Beausoleils een commandant van de Abruse gevangennemen'; de Terranen konden ternauwernood aan zijn aanvallen ontsnappen.

Perry Rhodan wil meer informatie over de Abruse hebben. Maar bij het opnieuw binnendringen in de dodelijke zone, worden de Terranen geconfronteerd met een gevaarlijk verschijnsel de Kristalbrand ...


Met de waaier heeft de Abruse een nieuwe verrassing tevoorschijn getoverd - de verschrikkelijke vijand van de Ayindi's is blijkbaar in staat, om supersnel op de dreiging van de Terranen te reageren. Perry Rhodan en zijn begeleiders moeten dus op zoek gaan naar steun, het liefst in de vorm van een bondgenoot.


Oorspronkelijke titel: Kristallbrand

Auteur: H.G. Francis

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown