< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1700 - 1749

25e cyclus DE AYINDI

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1728 • 0430    HOOP VOOR TERRA


De Terranen in het Sol stelsel zijn op de hoogte van de kennis die Perry Rhodan en zijn trouwe volgelingen bij de grote leemte en in het arresum hebben opgedaan: de Möbius band als nieuwe structuur van het universum de Ayindi's als volk, waaruit de soldate Moira afkomstig is en de geheimzinnige Abruse, als de dodelijke tegenstandster van alle bekende levensvormen zijn inmiddels ingeburgerde begrippen geworden.

Zo is de mensheid in het begin van het jaar 1217 nieuwe galactische tijd - wat gelijk staat aan het jaar 4804 volgens de oude jaartelling - op diverse plaatsen van de kosmos betrokken bij zaken, die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben, maar in feite nauw met elkaar in verband staan.

In het Sol-stelsel stoot de planeet Mars een dodelijke straling uit, die met de dag verder reikt. Wie binnen het stralingsbereik ervan komt, moet sterven. Illusies maken de mensen onzeker en het maanbrein NATHAN ontwikkelt geheimzinnige activiteiten. Ondertussen zorgen de mysterieuze goederen van de Hamamesch in zowel de Wolken van Magelhaan als in de Melkweg voor problemen.

Perry Rhodan en zijn begeleiders opereren op dit moment met een drietal roggenschepen van de Ayindi's aan de 'andere' kant van het universum. In de Nihhat-nevel kwamen de galaxers in contact met het volk van de Barrayds, waarvan ze nieuwe informatie kregen. Het gevolg was, dat op een werfplaneet de commando-eenheid van de beausoleils een commandant van de Abruse gevangen kon nemen. Aan zijn aanval met 'kristalvorst' konden de Terranen maar ternauwernood ontsnappen. Perry Rhodan heeft nu een nieuw doel op het oog. Het is de hoop voor Terra ...


Na hun bliksemreis naar de Melkweg weten Perry Rhodan en zijn begeleiders, wat de stand van zaken in de Melkweg is. Dat verandert echter niets aan het feit, dat ze de uitdaging van de Abruse moeten beantwoorden. De Abruse heeft namelijk nog enkele verrassingen in petto voor de onsterfelijken.


Oorspronkelijke titel: Hoffnung für Terra

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: ze vliegen naar het Sol-stelsel – het is een terugkeer in de chaos.


Locatie en tijdsruimte: het arresum, Sol-stelsel – 1217 NGT (4804 na Chr.)


Hoofdpersonen: Moira - De voormalige soldate heeft een uitstekend voorstel in petto. Homer G. Adams - De oudste Terraan moet een besluit nemen. Densee en Ciriac - Ayindi-wetenschapsters. Boris Siankow - De nexalist plukt de vruchten van zijn werk. Perry Rhodan - De Terraan waagt een blik in de chaos.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende