Arresum – 1217 NGT (4804 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1700 - 1749


25e cyclus:

DE AYINDI


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1727 • 0429    DE KOP VAN KRISTAL


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Smezz, Uhns Torbig, Myles Kantor, Gucky.


Zowel de Terranen in het zonnestelsel als de mensen bij de grote leemte en in het arresum zijn nu op de hoogte van de laatste inzichten betreffende de structuur van het universum de Möbius-band is inmiddels een vertrouwd begrip als nieuw model voor het universum.

In 1217 NGT - 4804 in de oude jaartelling - is de mensheid op meerdere plaatsen in de kosmos verwikkeld in gebeurtenissen die op het eerste gezicht weliswaar niets met elkaar te maken hebben, maar die in werkelijkheid nauw met elkaar in verband staan.

In het Sol-stelsel krijgt de dodelijke straling van Mars iedere dag een groter bereik; wie erdoor wordt getroffen, bekoopt dat onvermijdelijk met de dood. Illusies brengen de mensen in onzekerheid en het maanbrein NATHAN werkt aan vreemde projecten.

Tegelijkertijd zorgen geheimzinnige goederen van de Hamamesch in de Wolken van Magelhaan en in de Melkweg voor problemen.

Perry Rhodan en zijn metgezellen voeren met drie roggenschepen van de Ayindi's in deze tijd actie aan de 'andere kant' van het universum. In de Nihhat-nevel stuitten de galaxers op het volk van de Barrayds dat hun nieuwe informatie verstrekte. Rechtstreeks gevolg daarvan: op een werfplaneet kon het entercommando van de Beausoleils een commandant van de Abruse 'gevangennemen'. Hij is de kop van kristal ...


Weer moesten er Terranen bij een gevaarlijke actie aan de andere kant van de Möbius-band sterven. De strijd tegen de Abruse lijkt uitzichtloos. En wat het leven van de mensen aan boord van de BASIS extra zwaar maakt, is, dat er geen contact met hun thuiswereld is.


Oorspronkelijke titel: Der Kristallkopf

Auteur: Peter Terrid

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Bakuk