< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1700 - 1749

25e cyclus DE AYINDI

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1727 • 0429    DE KOP VAN KRISTAL


Zowel de Terranen in het zonnestelsel als de mensen bij de grote leemte en in het arresum zijn nu op de hoogte van de laatste inzichten betreffende de structuur van het universum de Möbius-band is inmiddels een vertrouwd begrip als nieuw model voor het universum.

In 1217 NGT - 4804 in de oude jaartelling - is de mensheid op meerdere plaatsen in de kosmos verwikkeld in gebeurtenissen die op het eerste gezicht weliswaar niets met elkaar te maken hebben, maar die in werkelijkheid nauw met elkaar in verband staan.

In het Sol-stelsel krijgt de dodelijke straling van Mars iedere dag een groter bereik; wie erdoor wordt getroffen, bekoopt dat onvermijdelijk met de dood. Illusies brengen de mensen in onzekerheid en het maanbrein NATHAN werkt aan vreemde projecten.

Tegelijkertijd zorgen geheimzinnige goederen van de Hamamesch in de Wolken van Magelhaan en in de Melkweg voor problemen.

Perry Rhodan en zijn metgezellen voeren met drie roggenschepen van de Ayindi's in deze tijd actie aan de 'andere kant' van het universum. In de Nihhat-nevel stuitten de galaxers op het volk van de Barrayds dat hun nieuwe informatie verstrekte. Rechtstreeks gevolg daarvan: op een werfplaneet kon het entercommando van de beausoleils een commandant van de Abruse 'gevangennemen'. Hij is de kop van kristal ...


Weer moesten er Terranen bij een gevaarlijke actie aan de andere kant van de Möbius-band sterven. De strijd tegen de Abruse lijkt uitzichtloos. En wat het leven van de mensen aan boord van de BASIS extra zwaar maakt, is, dat er geen contact met hun thuiswereld is.


Oorspronkelijke titel: Der Kristallkopf

Auteur: Peter Terrid

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Plantekening (Duits exclusief): GAFIF-speciaalschip SES GELON door Christine Bäumler

Nederlandse vertaling: H. BakukOndertitel: de commandant wordt actief – dodelijk gevaar voor de onsterfelijken.


Locatie en tijdsruimte: het arresum – 1217 NGT (4804 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De Terraan vecht niet alleen om zijn schip. Smezz - De commandant van de werfplaneet verliest aan substantie. Uhns Torbig - Een mineraloge in het team van de beausoleils. Myles Kantor - De chef-wetenschapper staat voor een raadsel. Gucky - De muisbever ziet spoken.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende