< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1700 - 1749

25e cyclus DE AYINDI

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1726 • 0428    TESTCASE MAGELHAAN


De Terranen in het Sol stelsel zijn op de hoogte van de kennis die Perry Rhodan en zijn trouwe volgelingen bij de grote leemte en in het arresum hebben vergaard: de Möbius band als nieuwe structuur van het universum, het volk van de Ayindi's, waaruit de soldate Moira afkomstig was en de geheimzinnige Abruse als de vijandelijk gezinde tegenstander van alle bekende levensvormen zijn inmiddels ingeburgerde begrippen geworden.

De bewoners van het Sol-stelsel hebben echter in het begin van het jaar 1217 nieuwe galactische tijd - wat gelijk staat aan het jaar 4804 volgens de oude jaartelling - ook zo hun eigen problemen.

De ondertussen geheel gekristalliseerde planeet Mars zendt net als voorheen een straling uit, die elk levend wezen, dat ervan in de ban komt, meteen doodt. Er moesten 1.6 miljard vluchtelingen van de Rode Planeet worden geëvacueerd naar de andere planeten in het Sol-stelsel en naburige zonnestelsels. De poging, met een dimensiemachine van de Porleyters het kristallisatieproces tot stilstand te brengen, mislukte jammerlijk.

Geo Sheremdoc, als commissaris van de Liga van Vrije Terranen, ongetwijfeld de belangrijkste persoon in de Terraanse invloedssfeer, moet daarnaast rekening houden met andere problemen. Zo werkt het maanbrein NATHAN aan een eigenaardige dodenlijst en mysterieuze handelswaar zorgt in de Grote Magelhaanse Wolken voor onrust.

Dan verschijnen er duizenden ruimteschepen van het volk van de Hamamesch in Magelhaan; de visachtige wezens bouwen vier reusachtige bazaars, waarin ze allerlei goederen te koop aanbieden. De handelswaar veroorzaakt een ware kooproes onder intelligente wezens. Maar de Hanze-specialiste Dilja Mowak denkt, dat er een plan achter zit - en dat is volgens haar de testcase Magelhaan ...


Het catastrofale einde van IJzerstad maakt duidelijk, wat het effect van de kooproes van de Hamamesch-handelswaar kan zijn. Maar geen mens weet of dat altijd zo is. Voor de Wolken van Magelhaan lijkt er een eind aan de nachtmerrie te komen, maar in de Melkweg moet men zich opmaken voor de komst van de Hamamesch-bazaars.


In de volgende aflevering van de Perry Rhodan-reeks vertelt Peter Terrid ons echter meer over de avonturen van Perry Rhodan en zijn begeleiders aan de andere kant van de Möbius-band.


Oorspronkelijke titel: Testfall Magellan

Auteur: H. G. Ewers

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn



Ondertitel: een planeet zoekt naar een toekomst – de ijzeren stad in een wurggreep.


Locatie en tijdsruimte: Grote Magelhaense Wolk – 1217 NGT (4804 na Chr.)


Hoofdpersonen: Dilja Mowak - De Oxtornse Hanze-specialiste spoort de Hamamesch-goederen op in IJzerstad. Landdy Kronth - Een Toklunte maakt maskers. Meanher - De Gurrad is de directeur van IJzerstad. Christiane Meister - Hanze-specialiste en commandante van de DIOGENES.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende