Melkweg, Grote Magelhaanse Wolken – 1217 NGT (4804 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1700 - 1749


25e cyclus:

DE AYINDI


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1725 • 0427    BAZAAR VAN DE DROMERS


Hoofdpersonen: Esker Harror, Phril Stratar, Freeder Popovic, Dalja, Harold Nyman.


De Terranen in het Sol stelsel zijn op de hoogte van de ontdekkingen, die de galaxers onder leiding van Perry Rhodan bij de grote leemte en in het arresum hebben gedaan de Möbius band als nieuw model van het universum, de Ayindi's als het oude volk waartoe de vrouwelijke krijger Moira behoort, de Abruse als de vijand van alle bekende levensvormen, het zijn intussen bekende begrippen geworden.

Maar de bewoners van het Sol-stelsel hebben in het begin van het jaar 1217 NGT, wat overeenkomt met het jaar 4804 van de oude jaartelling, ook enkele problemen. Van de inmiddels volledig gekristalliseerde planeet Mars komt een straling die elk levend wezen dat ermee in aanraking komt, onmiddellijk doodt. 1,6 Miljard vluchtelingen van de Rode Planeet moeten op diverse planeten van Sol en van andere zonnen worden ondergebracht. De poging om het proces van kristallisatie met een dimensie-machine van de Porleyters stop te zetten, mislukt.

Geo Sheremdoc, die als commissaris van de Liga van Vrije Terranen één van de belangrijkste personen in het Sol-stelsel is, heeft ook met andere moeilijkheden te kampen: het maanbrein NATHAN werkt bijvoorbeeld aan het opstellen van een merkwaardige dodenlijst en mysterieuze goederen veroorzaken onrust in de Grote Magelhaanse Wolken.

Dan verschijnen duizenden ruimteschepen van de Hamamesch in Magelhaan; de viswezens uit Hirdobaan bouwen vier reusachtige bazaars waarin alle mogelijke goederen te koop worden aangeboden. Eén ervan is

de bazaar van de dromers ...


De producten van de Hamamesch hebben in de Magelhaense Wolken en in de aan de Melkweg grenzende gebieden veel onrust veroorzaakt. En dat is slechts het begin - zoals Geo Sheremdoc en andere hooggeplaatste personen in de Melkweg zich kunnen voorstellen.


Oorspronkelijke titel: Basar der Traumer

Auteur: Peter Griese

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown