< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1700 - 1749

25e cyclus DE AYINDI

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1724 • 0426    BEZOEK UIT HIRDOBAAN


De Terranen in het Sol stelsel zijn op de hoogte van de kennis die Perry Rhodan en zijn trouwe volgelingen bij de grote leemte en in het arresum hebben vergaard. de Möbius-band als nieuwe structuur van het universum, de Ayindi's als volk, waaruit de soldate Moira afkomstig is en de geheimzinnige Abruse als de dodelijke tegenstander van alle bekende levensvormen, zijn inmiddels ingeburgerde begrippen geworden. Hoe het met Perry Rhodan en de bemanning aan boord van de BASIS gaat, is echter onbekend. De bewoners van het Sol-stelsel hebben echter in het begin van het jaar 1217 nieuwe galactische tijd - dat staat gelijk aan het jaar 4804 volgens de oude jaartelling - ook zo hun eigen problemen.

De ondertussen geheel gekristalliseerde planeet Mars stoot net als voorheen een straling uit, die elk levend wezen, dat in zijn ban komt, meteen doodt. Er moesten 1.6 miljard vluchtelingen van de Rode Planeet worden geëvacueerd naar de andere planeten in het Sol-stelsel en naburige zonnestelsels. De poging, met een dimensiemachine van de Porleyters het kristallisatieproces tot stilstand te brengen, mislukte jammerlijk.

Geo Sheremdoc, als commissaris van de Liga van Vrije Terranen ongetwijfeld de belangrijkste persoon in de Terraanse invloedssfeer, heeft te kampen met andere problemen. Zo werkt het maanbrein NATHAN aan een eigenaardige dodenlijst en mysterieuze handelswaar zorgt in de Wolken van Magelhaan voor onrust.

En dan verandert Magelhaan in het toneel van andere belangrijke gebeurtenissen: er komt bezoek uit Hirdobaan ...


De vier bazaars in de Grote Magelhaanse Wolken zijn allesbehalve ongevaarlijk: dat is de verantwoordelijke personen in de Melkweg allang duidelijk.


Oorspronkelijke titel: Besuch aus Hirdobaan

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Johnny Bruck

Illustraties intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: de Hamamesch komen – en leveren bazaars voor Magelhaen.


Locatie en tijdsruimte: Melkweg, Grote Magelhaense Wolk – 1217 NGT (4804 na Chr.)


Hoofdpersonen: Nuka Kullino - Ertruser commandant van het medo-schip PARACELSUS. Arnim Possag - Plophoser commandant van de ANSON ARGYRIS. Geo Sheremdoc - De LVT-commissaris neemt voorzorgen. Daryll Mandrake - Een Marsiaan die van zijn vrouw houdt. Farraud - Een Gurrad in de ban van de Hamamesch-goederen.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende