Arresum – 1217 NGT (4804 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1700 - 1749


25e cyclus:

DE AYINDI


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1723 • 0425    PROJECT WERFPLANEET


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Gucky, Icho Tolot, Piel Darrina, Reginald Bull.


Begin 1217 NGT 1722 4804 m de oude jaartelling 1722 is de mensheid op meerdere plaatsen in de kosmos verwikkeld m gebeurtenissen die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken lijken te hebben,  1723 maar die in werkelijkheid nauw met elkaar in verband staan.

In het Sol-stelsel bijvoorbeeld, heerst een kritieke situatie: door de invloed van vreemde voorwerpen is Mars volledig gekristalliseerd; wie te dicht bij de planeet komt, bekoopt dat onvermijdelijk met de dood. Eilanden van illusies brengen de mensen op de Aarde in onzekerheid en het maanbrein NATHAN werkt aan een eigenaardige dodenlijst. Tegelijkertijd zorgen geheimzinnige goederen in de Wolken van Magelhaan en in de Melkweg voor problemen.

Een verdere oorzaak van onrust is het feit dat er op de Aarde nog steeds geen nieuws is over Perry Rhodan en zijn 12.000 metgezellen aan boord van de BASIS. Het dragers chip van de mensheid week uit voor de gewelddadige oorlog aan de rand van de grote leemte en is op de ongelooflijke afstand van ruim 300 miljoen lichtjaar verwijderd van hun thuiswereld. Met drie roggenschepen van de Ayindi's komen de dragers van een cellenactiveerder ondertussen in actie aan de 'andere kant' van het universum. Het entercommando van de Beausoleils lukte het een Abrusisch kristalschip te veroveren. In de Nihhat-nevel stuitten de galaxers op het volk van de Barrayds dat zich al 2 miljoen jaar verschuilt voor de Abruse. Dit volk verstrekt hun waardevolle inlichtingen en zij starten het project werf-planeet ...


Met het commando van Perry Rhodan en zijn metgezellen op de werfplaneet in het arresum liep het nog net goed af: ze konden een commandant buitmaken en aan de geboortewereld van de sneeuwvlokken ontkomen.


In de Perry Rhodan-aflevering van de volgende week wisselt de plaats van handeling weer naar de Melkweg. Hoe de situatie zich daar toespitst, als onverwachte gasten in de Lokale Groep van zich laten horen.


Oorspronkelijke titel: Unternehmen Werftplanet

Auteur: Peter Terrid

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Bakuk