< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1700 - 1749

25e cyclus DE AYINDI

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1723 • 0425    PROJECT WERFPLANEET


Begin 1217 NGT - 4808 in de oude jaartelling - is de mensheid op meerdere plaatsen in de kosmos verwikkeld in gebeurtenissen die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken lijken te hebben, maar die in werkelijkheid nauw met elkaar in verband staan.

In het Sol-stelsel bijvoorbeeld, heerst een kritieke situatie: door de invloed van vreemde voorwerpen is Mars volledig gekristalliseerd; wie te dicht bij de planeet komt, bekoopt dat onvermijdelijk met de dood. Eilanden van illusies brengen de mensen op de Aarde in onzekerheid en het maanbrein NATHAN werkt aan een eigenaardige dodenlijst. Tegelijkertijd zorgen geheimzinnige goederen in de Wolken van Magelhaan en in de Melkweg voor problemen.

Een verdere oorzaak van onrust is het feit dat er op de Aarde nog steeds geen nieuws is over Perry Rhodan en zijn 12.000 metgezellen aan boord van de BASIS. Het dragers chip van de mensheid week uit voor de gewelddadige oorlog aan de rand van de grote leemte en is op de ongelooflijke afstand van ruim 300 miljoen lichtjaar verwijderd van hun thuiswereld. Met drie roggenschepen van de Ayindi's komen de dragers van een cellenactiveerder ondertussen in actie aan de 'andere kant' van het universum. Het entercommando van de beausoleils lukte het een Abruse kristalschip te veroveren. In de Nihhat-nevel stuitten de galaxers op het volk van de Barrayds dat zich al 2 miljoen jaar verschuilt voor de Abruse. Dit volk verstrekt hun waardevolle inlichtingen en zij starten het project werfplaneet ...


Met het commando van Perry Rhodan en zijn metgezellen op de werfplaneet in het arresum liep het nog net goed af: ze konden een commandant buitmaken en aan de geboortewereld van de sneeuwvlokken ontkomen.


In de Perry Rhodan-aflevering van de volgende week wisselt de plaats van handeling weer naar de Melkweg. Hoe de situatie zich daar toespitst, als onverwachte gasten in de lokale groep van zich laten horen.


Oorspronkelijke titel: Unternehmen Werftplanet

Auteur: Peter Terrid

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Plantekening (Duits exclusief): planeten pendelschip van de Yllaxer door Georg Joergens

Nederlandse vertaling: H. BakukOndertitel: doordringen in het achterland van de Abruse – naar de geboortewereld van de sneeuwvlokken.


Locatie en tijdsruimte: het arresum – 1217 NGT (4804 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Hij moet alles op één kaart zetten. Gucky - De muisbever speelt de redder in nood. Icho Tolot - Een Haloeter onderzoekt het geheim de sneeuwvlokken. Piel Darrina - Een Ertruser uit het team van de beausoleils. Reginald Bull - De Terraan herinnert zich zijn tijd als risicopiloot.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende