Arresum – 1217 NGT (4804 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1700 - 1749


25e cyclus:

DE AYINDI


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1722 • 0424    DE BODEN VAN ABRUTIAN


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Dao-Lin-H'ay, Gucky, Ouidane, Alaska Saedelaere, Tej Minas, Piior.


In het begin van het jaar 1217 Nieuwe Galactische Tijd wat gelijk staat aan het jaar 4804 volgens de oude jaartelling 1722 is de mensheid op verschillende plaatsen in de kosmos betrokken bij gebeurtenissen, die op het eerste oog weliswaar niets met elkaar te maken hebben, maar in werkelijkheid in nauw verband met elkaar staan. Bijvoorbeeld de kritieke toestand in het Sol-stelsel. De planeet Mars is onder de invloed van eigenaardige objecten volledig gekristalliseerd; wie te dicht bij de planeet komt, moet sterven Eilanden van illusies zorgen voor onrust onder de mensen op de Aarde en het maanbrein NATHAN werkt aan een eigenaardige dodenlijst. Tegelijkertijd zorgen mysterieuze goederen in de Wolken van Magelhaan en in de Melkweg voor problemen.

Voor onrust zorgt ook het feit, dat er op de Aarde geen nieuws bekend is over Perry Rhodan en zijn 12.000 begeleiders aan boord van de BASIS. Het dragerruimteschip van de mensheid week uit voor de gewelddadige ruimteslagen bij de rand van de grote leemte en is momenteel op de haast ongelooflijke afstand van 300 miljoen lichtjaar van het thuisfront verwijderd.

Met drie roggenschepen van de Ayindi's opereren ondertussen de dragers van een cellenactiveerder aan de 'andere kant' van het universum. Het entercommando van de Beausoleils lukte het, een kristalschip van de Abruse binnen te dringen en een wezen uit dit schip te ontvoeren. Na onderzoek van dit wezen hebben de onsterfelijken een nieuw doel: de Nihhat-nevel. Daar treffen ze het volk van de Barrayds aan, dat zich hier al twee miljoen jaar voor de Abruse verstopt. Maar de galaxers worden aangezien voor de Boden van Abrutian ...


Op het laatste moment kon het conflict tussen de galaxers en de Barrayds worden bijgelegd en de Nihhat-nevel tegen het offensief van de Abruse worden beschermd. Nu hebben de dragers van een cellenactiveerder de beschikking over nieuwe coördinaten en dus ook een nieuw doel op het oog. Het wordt een gevechtsactie.


Oorspronkelijke titel: Abrutians Boten

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn