< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1700 - 1749

25e cyclus DE AYINDI

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1721 • 0423    GEZANTEN VAN UTIEKK


In het begin van het jaar 1217 van de nieuwe galactische tijdrekening wat overeenkomt met het jaar 4804 van de oude jaartelling - is de mensheid op meerdere plaatsen in de kosmos verwikkeld in zaken die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken lijken te hebben, maar dat in werkelijkheid wel doen.

Bijvoorbeeld de kritische situatie in het Sol-stelsel: Mars is door de invloed van merkwaardige objecten volkomen gekristalliseerd; wie in de buurt van Mars komt, sterft. Eilanden van illusies maken mensen op Terra onzeker en de maansyntron NATHAN werkt aan een vreemde dodenlijst.

Tegelijkertijd veroorzaken geheimzinnige goederen in de Wolken van Magelhaan en in de Melkweg problemen Een verontrustende omstandigheid daarbij is, dat men op Terra niets weet van het lot van Perry Rhodan en zijn 12.000 galaxers aan boord van de BASIS. Het reusachtige ruimteschip van de mensheid heeft de bloedige gevechten aan de rand van de grote leemte vermeden en is op dit moment meer dan 300 miljoen lichtjaar van de Melkweg verwijderd.

Met drie roggenschepen van de Ayindi's opereren de dragers van een cellenactiveerder intussen aan de 'andere kant' van het universum. Het lukte het entercommando van de beausoleils een Abruse kristalschip te veroveren en een wezen uit dit schip te ontvoeren. Nadat de onsterfelijken dit wezen hebben onderzocht, hebben ze een nieuw doel gekozen: de Nihhat-nevel. Daar wacht men sinds onheuglijke tijden op de gezanten van Utiekk ...


Ze kwamen bij het levenseiland van de Barrayds, namen deel aan een gevecht tegen de Abruse, maar waren te laat om een bedreigd zonnestelsel te kunnen redden. Het zijn geduchte tegenstanders.


Oorspronkelijke titel: Utiekks Gesandte

Auteur: Robert Feldhoff

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: Terranen stoten op een levenseiland – en op de onderzoeker van het dode.


Locatie en tijdsruimte: het arresum – 1217 NGT (4804 na Chr.)


Hoofdpersonen: Moád - De oude Barrayd heeft nog maar één wens. Semiodd - Een leraar op de school van de Utiekks. Ouidane - Ze is er maar één van de vijftig. Alaska Saedelaere - De voormalige overbrengerbeschadigde bereikt het gebied van de Barrayd. MOCODAM - Partner en belangrijkste helper voor twee Barrayd.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende