Arresum – 1217 NGT (4804 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1700 - 1749


25e cyclus:

DE AYINDI


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1720 • 0422    COMMANDANT VAN DE ABRUSE


Hoofdpersonen: Mila en Nadja Vandemar, Alaska Saedelaere, Myles Kantor, Cryzz, Perry Rhodan.


In het begin van het jaar 1217 Nieuwe Galactische Tijd - wat gelijk staat aan het jaar 4804 volgens de oude jaartelling - is de mensheid op verschillende plaatsen in de kosmos betrokken bij gebeurtenissen, die op het eerste oog weliswaar niets met elkaar te maken hebben, maar in werkelijkheid in nauw verband met elkaar staan.

Bijvoorbeeld de kritieke toestand in het Sol-stelsel. De planeet Mars is onder de invloed van eigenaardige objecten volledig gekristalliseerd; wie te dicht bij de planeet komt, moet sterven. Eilanden van illusies zorgen voor onrust onder de mensen op de Aarde en het maan-brein NATHAN werkt aan een eigenaardige dodenlijst. Tegelijkertijd zorgen mysterieuze goederen in de Wolken van Magelhaan en in de Melkweg voor problemen.

Voor onrust zorgt ook het feit, dat er op de Aarde geen nieuws bekend is over Perry Rhodan en zijn 12.000 begeleiders aan boord van de BASIS. Het dragerruimteschip van de mensheid week uit voor de gewelddadige ruimteslagen bij de rand van de grote leemte en is momenteel op de haast ongelooflijke afstand van 300 miljoen lichtjaar van het thuisfront verwijderd.

Met drie roggenschepen van de Ayindi's opereren de dragers van een cellenactiveerder ondertussen aan de 'andere kant' van het universum. Het lukte het entercommando van de Beausoleils, een kristalschip van de Abruse binnen te dringen en een wezen uit dit schip te ontvoeren - het is de commandant van de Abruse ...


De 'ondervraging' van de Abruse-commandant leverde een interessant resultaat op. Na de analyse staat het volgende doel van de onsterfelijken duidelijk vast - en ze vliegen erheen.


Oorspronkelijke titel: Kommandant der Abruse

Auteur: Susan Schwartz

Cover ©: J Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn