< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1700 - 1749

25e cyclus DE AYINDI

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1720 • 0422    COMMANDANT VAN DE ABRUSE


In het begin van het jaar 1217 nieuwe galactische tijd - wat gelijk staat aan het jaar 4804 volgens de oude jaartelling - is de mensheid op verschillende plaatsen in de kosmos betrokken bij gebeurtenissen, die op het eerste oog weliswaar niets met elkaar te maken hebben, maar in werkelijkheid in nauw verband met elkaar staan.

Bijvoorbeeld de kritieke toestand in het Sol-stelsel. De planeet Mars is onder de invloed van eigenaardige objecten volledig gekristalliseerd; wie te dicht bij de planeet komt, moet sterven. Eilanden van illusies zorgen voor onrust onder de mensen op de Aarde en het maan-brein NATHAN werkt aan een eigenaardige dodenlijst. Tegelijkertijd zorgen mysterieuze goederen in de Wolken van Magelhaan en in de Melkweg voor problemen.

Voor onrust zorgt ook het feit, dat er op de Aarde geen nieuws bekend is over Perry Rhodan en zijn 12.000 begeleiders aan boord van de BASIS. Het dragerruimteschip van de mensheid week uit voor de gewelddadige ruimteslagen bij de rand van de grote leemte en is momenteel op de haast ongelooflijke afstand van 300 miljoen lichtjaar van het thuisfront verwijderd.

Met drie roggenschepen van de Ayindi's opereren de dragers van een cellenactiveerder ondertussen aan de 'andere kant' van het universum. Het lukte het entercommando van de beausoleils, een kristalschip van de Abruse binnen te dringen en een wezen uit dit schip te ontvoeren - het is de commandant van de Abruse ...


De 'ondervraging' van de Abruse-commandant leverde een interessant resultaat op. Na de analyse staat het volgende doel van de onsterfelijken duidelijk vast - en ze vliegen erheen.


Oorspronkelijke titel: Kommandant der Abruse

Auteur: Susan Schwartz

Omslag: © Johnny Bruck

Illustraties intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck (5x)

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: de spiegelgeborenen in de dode zone – ze zoeken contact met een kristal.


Locatie en tijdsruimte: het arresum – 1217 NGT (4804 na Chr.)


Hoofdpersonen: Mila en Nadja Vandemar - De spiegelgeborenen hebben problemen met hun mutanten-vaardigheden en gevoelens. Alaska Saedelaere - De voormalige maskerdrager probeert een kristalwezen te verhoren. Myles Kantor - De wetenschapper vangt bot. Cryzz - Een geheimzinnig 'kristalwezen'. Perry Rhodan - Hij leidt de actie in de dode zone.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende