Sol-stelsel – 1217 NGT (4804 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1700 - 1749


25e cyclus:

DE AYINDI


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1719 • 0421    DE DODENLIJST


Hoofdpersonen: Geo Sheremdoc, Aaron Sebastian, Arnim Possag, Nuka Kullino, Dara Sheenbar, Uleboe.


Begin 1217 NGT - 4808 in de oude jaartelling - wordt de situatie in het Sol-stelsel kritiek. De vreemde objecten die uit het niets kwamen en boven Mars materialiseerden, hebben de Rode Planeet inmiddels volledig gekristalliseerd.

Wie te dicht bij Mars komt, wordt eerst ontzettend misselijk en sterft bij overschrijding van de veiligheidsgrens. 1.6 miljard Mars-bewoners moesten hals over kop hun planeet verlaten en worden nu als vluchtelingen over de andere planeten van het Sol-stelsel verdeeld. Werk genoeg dus voor de nieuwe LVT-commissaris Geo Sheremdoc en zijn mensen. Ondertussen breidt het dodelijke veld om Mars zich steeds verder in het heelal uit, terwijl geheimzinnige eilanden van illusies voor nog meer chaos zorgen.

De heersende onrust wordt nog versterkt doordat niemand op Terra precies weet, hoe het met Perry Rhodan en zijn 12.000 metgezellen aan boord van de BASIS gaat. Sinds het moederruimteschip van de mensheid overging naar de 'andere kant' van het universum is het contact verbroken.

In deze fase arriveren Somers uit het machtsgebied van Estartu en zorgen met eigenaardig 'speelgoed' voor verwarring. De Oxtornse Hanze-specialiste Dilja Mowak maakt melding van mysterieuze smokkelaffaires in de Wolken van Magelhaan en NATHAN, het maanbrein, start met eigenaardige activiteiten - de syntron fabriceert ogenschijnlijk de dodenlijst ...


In de Perry Rhodan-aflevering van volgende week wisselt de plaats van handeling: terug naar de grote leemte, terug naar de strijd tegen de geheimzinnige macht aan de andere kant van de Möbius-band.


Oorspronkelijke titel: Die Totenliste

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Bakuk